Πρωτοβουλία για ελάφρυνση των επιχειρήσεων από φορολογική-τελωνειακή γραφειοκρατία
Σε διαβούλευση με φορείς της αγοράς για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Υπουργείο Οικονομικών και παραγωγικοί εταίροι θα καταγράψουν τα υφιστάμενα ή ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούν στις επιχειρήσεις προβλέψεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσία και θα υποβάλουν προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων.
Σε διαβούλευση με φορείς της αγοράς για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη συστάθηκε ομάδα διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.
Στην ομάδα μετέχουν εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών οι επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ.
Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων μετέχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, αλλά και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Υπουργείο Οικονομικών και παραγωγικοί εταίροι θα καταγράψουν τα υφιστάμενα ή ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούν στις επιχειρήσεις προβλέψεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσία (όπως, ενδεικτικά, πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σχετικές καθυστερήσεις, υπερφορολόγηση) και θα υποβάλουν προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μήνυμα του Πάπα Λέοντα στους χριστιανούς πολιτικούς ηγέτες που κάνουν πολέμους: Να εξομολογηθείτε
- Η στιγμή που τα Β-2 απογειώνονται για να βομβαρδίσουν το Ιράν
- Moody’s: Στο Baa3 διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας
- Είναι επίσημο: Αναβλήθηκε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στην Πυλαία
- «Nuestra America»: Κομβόι 20 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας κατευθύνεται προς την Κούβα
- Η Σίντνεϊ Σουίνι δεν ένιωθε αυτοπεποίθηση λόγω του μεγέθους του στήθους της
