Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμμα Γουάτσον: Διεκδικήστε ξανά τον φεμινισμό για το καλό όλων

Έμμα Γουάτσον: Διεκδικήστε ξανά τον φεμινισμό για το καλό όλων

Την πρώτη της μεγάλη ομιλία ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για θέματα Ισότητας πραγματοποίησε η ηθοποιός Έμμα Γουάτσον (η γνωστή Ερμιόνη του Χάρι Πότερ). Η Έμμα Γουάτσον κάλεσε άνδρες και γυναίκες να διεκδικήσουν ξανά τον «φεμινισμό» για το καλό όλων. Κάλεσε, επίσης, τους άνδρες να εκφραστούν κατά της καταπίεσης των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την πρώτη της μεγάλη ομιλία ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για θέματα Ισότητας πραγματοποίησε η ηθοποιός Έμμα Γουάτσον (η γνωστή Ερμιόνη του Χάρι Πότερ).

Σε αυτήν είπε ότι αποφάσισε να γίνει φεμινίστρια, όταν σε ηλικία 8 ετών της είπαν ότι είναι «αυταρχική», επειδή ζήτησε να σκηνοθετήσει ένα θεατρικό έργο.

Η ίδια δήλωσε ότι την μπέρδεψε το γεγονός ότι προσβλήθηκε επειδή δεν την άφηναν να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ τα αγόρια μπορούσαν να σκηνοθετούν χωρίς πρόβλημα.

Το να είναι φεμινίστρια τής φαινόταν αρχικά κάτι απλό, είπε η ηθοποιός, τονίζοντας ότι σήμερα θεωρείται «επιθετικό» ή «κατά των ανδρών» από πολλούς ανθρώπους.

Μιλώντας από τα γραφεία του ΟΗΕ στις ΗΠΑ, κάλεσε άνδρες και γυναίκες να διεκδικήσουν ξανά τον «φεμινισμό» για το καλό όλων. Κάλεσε, επίσης, τους άνδρες να εκφραστούν κατά της καταπίεσης των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ζήτησε από τους άνδρες να αναλάβουν να υπερασπιστούν «τις κόρες, τις αδελφές και τις μητέρες τους».

Η ηθοποιός που σπούδασε στην Οξφόρδη και στο Πανεπιστήμιο Brown είπε: «Άνδρες, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να επεκτείνω την επίσημη πρόσκλησή μου. Η φυλετική ισότητα είναι και δικό σας θέμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024