Σαμπάνιες ανοίγουν οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι
Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας τη «σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο και οι παραγωγοί ανησυχούσαν για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την ΕΕ.
Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας τη «σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα που φέρνει η επιλογή αυτή» δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ, γενικός διευθυντής της Σκωτσέζικης Ένωσης Ουίσκι (SWA).
Η επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι ανησυχούσε για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το αν ο τομέας θα συνέχιζε να χαίρει της υποστήριξης του ισχυρού διπλωματικού δικτύου της Βρετανίας.
Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο. Πέρυσι οι εξαγωγές ουίσκι είχαν αποφέρει κέρδη ύψους 5,4 δισ. ευρώ.
Η SWA επεσήμανε ότι πλέον επιθυμεί να παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για τις νέες εξουσίες, τις οποίες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε να παραχωρήσει στη Σκωτία.
«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις που είναι θεμελιώδεις για τη μελλοντική επιτυχία του τομέα μας και του έθνους μας» προσέθεσε ο Ντέιβιντ Φροστ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- To ChatGPT θα μαντεύει την ηλικία των χρηστών πριν δώσει πρόσβαση στη «λειτουργία ενηλίκων»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα όριά τους οι παραγωγοί – Ζητούν να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις
- Μουσικό Γκαλά «Ελπίδα και Αγάπη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Γιάννης Κοντός: Περί της ευθύνης του ποιητή
- Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Τερ Στέγκεν η Χιρόνα
- Αγρότες: Σκέψεις για συλλαλητήριο στην Αθήνα – Για ανωμοτί καταθέσεις κλήθηκαν Ανεστίδης και Ρούζιος

