Τη δική της απάντηση δίνει η ΝΕΡΙΤ για τα περί αποκλεισμού της από τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στην Αυστρία.

Ο φάκελος υποβολής αίτησης μέλους στην Ενωση των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) κατατέθηκε, τελικά, την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ.

Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της ενωσης.

Η αίτηση της ΝΕΡΙΤ για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης.

Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ενωσης από τη Γενική της Συνέλευση.

Η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ

«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:

1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.

2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ