Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Τζορτζ Κλούνεϊ το βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ»

Στον Τζορτζ Κλούνεϊ το βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ»

Στον Τζορτζ Κλούνεϊ θα απονείμει φέτος η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ το βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ», για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο. Η απονομή θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με τις Χρυσές Σφαίρες.

Στον Τζορτζ Κλούνεϊ θα απονείμει φέτος ηΈνωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ το βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ», για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός θα βραβευτεί τον Ιανουάριο στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει βραβευτεί με Όσκαρ δύο φορές: το 2006 απέσπασε το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία Syriana, ενώ το 2013 απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας ως παραγωγός του Argo.

Επίσης, έχει βραβευτεί τρεις Χρυσές Σφαίρες: α’ ανδρικού ρόλου για τους Απόγονους, β’ ανδρικού ρόλου για τη Syriana και α’ ανδρικού ρόλου για την ταινία Ω Αδελφέ που είσαι;.

Φέτος, βγήκε στις αίθουσες η πέμπτη ταινία που έχει σκηνοθετήσει, το Μνημείων Άνδρες, ενώ πρόσφατα υπέγραψε με την Sony Pictures για να σκηνοθετήσει την ταινία Hack Attack που αφορά στο πρόσφατο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη Βρετανία.

Η είδηση για την επικείμενη βράβευση του Κλούνεϊ γίνεται γνωστή λίγο πριν τον γάμο του στα τέλη του μήνα στη Βενετία με την δικηγόρο σύντροφό του Αμάλ Αλαμουντίν.

Το βραβείο έχει πάρει το όνομά του από τον διάσημο σκηνοθέτη και έναν από τους πρωτοπόρους του αμερικανικού κινηματογράφου.

Πέρυσι, το βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ» έλαβε ο Γούντι Άλεν, ο οποίος δεν συνηθίζει να παραλαμβάνει ο ίδιος τα βραβεία του κι έτσι έστειλε στη θέση του την Νταϊάν Κίτον. Στο παρελθόν με την διάκριση αυτή έχουν τιμηθεί οι ηθοποιοί Τζόντι Φόστερ, Μόργκαν Φρίμαν και Ρόμπερτ ντε Νίρο, καθώς και οι σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μάρτιν Σκορσέζε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024