Συνάντηση Λοβέρδου-πρυτάνεων το Σάββατο για τις μετεγγραφές
Οι μετεγγραφές θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο οι πρυτάνεις των ΑΕΙ με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Οι πρυτάνεις με «οικοδεσπότη» το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει πλέον την προεδρία της Συνόδου, θα έχουν την πρώτη συνάντηση με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ενώ στο τέλος της εβδομάδας συνεδριάζουν και οι πρόεδροι των ΤΕΙ.
Οι μετεγγραφές θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο οι πρυτάνεις των ΑΕΙ με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.
Οι πρυτάνεις με «οικοδεσπότη» το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει πλέον την προεδρία της Συνόδου, θα έχουν την πρώτη συνάντηση με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ενώ στο τέλος της εβδομάδας συνεδριάζουν και οι πρόεδροι των ΤΕΙ.
Στην συνάντηση έχει προσκληθεί και όπως όλα δείχνουν θα είναι παρών και ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που θα οριστικοποιούν το νομικό πλαίσιο για το θέμα των μετεγγραφών μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Όπως είναι φυσικό το θέμα των μετεγγραφών αναμένεται να αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης, αν και στην «ατζέντα» της συνάντησης έχουν ενταχθεί ακόμη τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, από τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης τους.
Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά, ενώ και σε αυτή την συνάντηση έχει προσκληθεί και πιθανότατα θα παραβρεθεί ο κ. Λοβέρδος.
Τα θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους των ΤΕΙ είναι η πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού και πανεπιστημιακών υποτρόφων, οι μετεγγραφές (πρόσληψη εκτάκτων και ΠΥΣ, μετεγγραφές, ΤΕΙ Θεσσαλίας -ΤΕΙ Ηπείρου – ΤΕΙ Κρήτης), η ίδρυση Ανοικτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Ελλάδος από τα ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το ΤΕΙ Κρήτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
