Την Παρασκευή η εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Σε συμφωνία που προβλέπει την εφαρμογή του νέου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αύριο, Παρασκευή, κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, η ΕΕ θα μπορούσε να τροποποίησει ή ακόμα και να καταργήσει εν όλω ή εν μέρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν η επανεξέταση της κατάστασης που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου δείξει ότι εφαρμόζεται ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία.
Σε συμφωνία που προβλέπει την εφαρμογή του νέου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αύριο, Παρασκευή, κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, η ΕΕ θα μπορούσε να τροποποίησει ή ακόμα και να καταργήσει εν όλω ή εν μέρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν η επανεξέταση της κατάστασης που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου δείξει ότι εφαρμόζεται ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία.
Ο Ρομπάι επιβεβαίωσε ότι οι νέες κυρώσεις της ΕΕ θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.
Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να λάβει «κατάλληλα μέτρα» στην περίπτωση εφαρμογής των νέων κυρώσεων.
Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, είπε ότι το πρωί της Πέμπτης ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση και κατέληξαν σε συμφωνία ότι θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος της εβδομάδας.
Η εφαρμογή των νέων κυρώσεων έχει καθυστερήσει, καθώς ορισμένα κρατη-μέλη της ΕΕ διαφωνούν με την επιβολή τους δεδομένου του ότι η εκεχειρία στην Ουκρανία εξακολουθεί να τηρείται σε γενικές γραμμές.
Οι νέες κυρώσεις αναμένεται κυρίως να περιορίσουν την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας Rosneft και Transneft, όπως επίσης και για το πετρελαϊκό τμήμα της Gazprom.
Στόχος είναι να καταστήσουν δυσκολότερη την ικανότητά τους να χρηματοδοτούνται με αυτόνομο τρόπο «προκειμένου να πιέσουν το ρωσικό Κράτος να βάλει το χέρι στην τσέπη» σχολίασε η ίδια πηγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τις εξελίξεις στο Ιράν
- Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν
- Η αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Ιράν: Απειλεί να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ μετά τις επιθέσεις!
- Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στις καθυστερήσεις για τους «ροχιμπλάνκος»
