«Αποθερμαίνεται» η αγορά ακινήτων του Λονδίνου
Οι τιμές των κατοικιών του Λονδίνου αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον χαμηλότερο ρυθμό σε περισσότερα από τρία χρόνια. Σύμφωνα με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) ο μηνιαίος δείκτης τιμών ακινήτων του Λονδίνου μειώθηκε στις 9 μονάδες τον Αύγουστο από 11 τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης για το σύνολο της Βρετανίας μειώθηκε στις 40 μονάδες από 48 τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο έτους.
Οι τιμές των κατοικιών του Λονδίνου αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον χαμηλότερο ρυθμό σε περισσότερα από τρία χρόνια.
Σύμφωνα με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) ο μηνιαίος δείκτης τιμών ακινήτων του Λονδίνου μειώθηκε στις 9 μονάδες τον Αύγουστο από 11 τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης για το σύνολο της Βρετανίας μειώθηκε στις 40 μονάδες από 48 τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο έτους.
Σύμφωνα με το Bloomberg , η RICS απέδωσε την επιβράδυνση στους αυστηρότερους κανόνες για τις υποθήκες ακινήτων που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα εφέτος και στην προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων.
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι τιμές για τα ακίνητα έξω από το Λονδίνο έχουν μεγαλύτερη αντοχή, επειδή σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές η ανάκαμψη τιμών εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της RICS Σάιμον Ρούμπινσοχ δήλωσε πως «η αγορά ακίνητων του Λονδίνου είναι σε σταδιακή μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη πορεία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόμπερτ Καραντάιν: Το επίσημο πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του
- Έρευνα του Χάρβαρντ συνδέει τους θανάτους από καρκίνο με τη διαμονή κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις
- ΗΠΑ: Με αυτό το όπλο επιτέθηκαν στο Ιράν – Το χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά
- Ποια είναι τα δεδομένα για Φρανσίσκο – Τι συμβόλαιο θα ψάξει στην αγορά το καλοκαίρι
- Ιράν: Οι 3 διάδοχοι του Αλί Χαμενεΐ – Ποια είναι η μεταβατική διοίκηση
- Κολωνός: Αναπάντητα ερωτήματα για την έγκυο που βρέθηκε νεκρή – Προσήχθη ο σύντροφός της

