«Θεός ή απόταξη», το δίλημμα που θέτουν οι ΗΠΑ σε άθεο πιλότο
«Θεός ή απόταξη». Ενώπιον αυτού του διλήμματος βρίσκεται νεαρός πιλότος που ζητά την ένταξή του στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η διοίκηση τού διαμήνυσε ότι δεν θα γίνει δεκτός και θα αποταχθεί εάν δεν λάβει θρησκευτικό όρκο χρησιμοποιώντας τη φράση «so help me God».
«Θεός ή απόταξη». Ενώπιον αυτού του διλήμματος βρίσκεται νεαρός πιλότος που ζητά την ένταξή του στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η διοίκηση τού διαμήνυσε ότι δεν θα γίνει δεκτός και θα αποταχθεί εάν δεν λάβει θρησκευτικό όρκο χρησιμοποιώντας τη φράση «so help me God».
Ο πιλότος, ο οποίος δηλώνει άθεος μετά την αποφοίτησή του τον περασμένο μήνα είδε την αίτησή του για ένταξη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας να απορρίπτεται λόγω της άρνησής του να ορκιστεί.
Είναι πλέον έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον του στρατού, όπως δήλωσε η δικηγόρος του. «Δεν έχουμε λάβει απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία στο αίτημά μας. Δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να καταλήξουμε σε φιλική συμφωνία» είπε η Μόνικα Μίλερ δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει αναλάβει την υπόθεση του πιλότου.
Όπως είπε ο πιλότος το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά υπηρετεί στη βάση Creech Air Force στη Νεβάδα, θα αναγκαστεί να μηνύσει την κυβέρνηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εάν δεν του επιτραπεί να δώσει κοσμικό όρκο.
Στο παρελθόν, οι πιλότοι μπορούσαν να επιλέξουν μια εναλλακτική πρόταση, όμως αυτό άλλαξε τον Οκτώβριο του 2013.
Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία ο εκπρόσωπός της απλώς δήλωσε ότι ο πιλότος είχε προθεσμία έως τον Νοέμβριο για να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, αναφέροντας πάντως ότι ζητήθηκε η «γραπτή νομική γνωμοδότηση» από το Πεντάγωνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, σε σενάρια που μπλέκουν και τον Ολυμπιακό οι Ολλανδοί
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση
- Η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά την 7η αγωνιστική (pic)
- Τσέλσι – Πάφος 1-0: «Μπλε» για απευθείας πρόκριση και «δώρο» στον Ολυμπιακό
- Γιουβέντους-Μπενφίκα 2-0: Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στα πλέι οφ, ο Παυλίδης γλίστρησε και έχασε πέναλτι
