Ιράκ: Μακριά από στρατηγικής σημασίας φράγμα μένουν οι τζιχαντιστές
Την στρατηγικής σημασίας περιοχή γύρω από το φράγμα της Χαντίθα κατάφεραν να ανακαταλάβουν οι ιρακινές δυνάμεις με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών. Εκπρόσωπος των ιρακινών σημείωσε ότι αν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν καταλάβει το φράγμα, ακόμα και η ίδια η Βαγδάτη θα κινδύνευε.
Την στρατηγικής σημασίας περιοχή γύρω από το φράγμα της Χαντίθα κατάφεραν να ανακαταλάβουν οι ιρακινές δυνάμεις με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών.
Εκπρόσωπος των ιρακινών σημείωσε ότι αν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν καταλάβει το φράγμα, ακόμα και η ίδια η Βαγδάτη θα κινδύνευε.
{{{ map }}}
Οι ιρακινοί κατάφεραν να εκδιώξουν τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και από την περιοχή της Μπαρουάνα, ανατολικά της Χαντίθα.
Οι ίδιοι αναγνώρισαν τη σημασία που είχαν οι εξαιρετικής ακρίβειας επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων από αέρος.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει το πλήρες σχέδιό του για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους την ερχόμενη Τετάρτη -παραμονή της 13ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος θα επιχειρήσει να πείσει τους Αμερικανούς ότι οι τζιχαντιστές αποτελούν μία «σοβαρή απειλή», ότι το σχέδιό του δεν έχει καμία ομοιότητα με τον πόλεμο στο Ιράκ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]