Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21 Αυγούστου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21 Αυγούστου

Γιγαντιαίες αράχνες, σεφ που ετοιμάζουν λαχταριστά πιάτα, ερωτικά βίντεο και γερόλυκοι που αναλαμβάνουν δράση. Από όλα έχει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει η... σπαζοκεφαλιά του Ντενίς Βιλνέβ, Ο Άνθρωπος Αντίγραφο, καθώς και το χαριτωμένο Σεφ του Τζον Φαβρό.

Γιγαντιαίες αράχνες, σεφ που ετοιμάζουν λαχταριστά πιάτα, ερωτικά βίντεο και γερόλυκοι που αναλαμβάνουν δράση. Από όλα έχει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει η… σπαζοκεφαλιά του Ντενίς Βιλνέβ, Ο Άνθρωπος Αντίγραφο, καθώς και το χαριτωμένο Σεφ του Τζον Φαβρό.

Ο Άνθρωπος Αντίγραφο

(2,5/5)

Ο Άνταμ, ένας καθηγητής ιστορίας που ζει μια μάλλον βαρετή ζωή, ανακαλύπτει ότι ένας νεαρός ηθοποιός είναι ίδιος με αυτόν. Αρχίζει να τον παρακολουθεί, προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει. Η έγκυος γυναίκα του ηθοποιού, του Άνταμ, ταράζεται από την παρουσία του αγνώστου, ενώ μυστηριώδεις αράχνες κάνουν την εμφάνισή τους σε καίρια σημεία αυτής της ταινίας. Με στοιχεία από Ντέιβιντ Λιντς, αλλά και Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, ο Ντενίς Βιλνέβ στήνει το μυστήριο στην ταινία του, μην παρέχοντας στον θεατή εύκολες απαντήσεις. Και ενώ υπάρχει συμβολισμός στην ταινία, αυτή δεν αποφεύγει να γίνει δυσνόητη, ενώ κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς που θα δοκιμάσουν την υπομονή του θεατή. Δεν βοηθά η υπνωτιστική μουσική. Πάντως, ο Τζέικ Γκίλενχαλ είναι εξαιρετικός στον διπλό του ρόλο.

Σκηνοθεσία: Ντενίς Βιλνέβ
Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Μελανί Λοράν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σάρα Γκέιντον

Σεφ

(2,5/5)

Ο Τζον Φαβρό κάνει ένα διάλειμμα από τις ταινίες με υπερήρωες και φτιάχνει μια γλυκιά ταινία για έναν σεφ που τα κάνει μαντάρα από την υπερβολική επιθυμία του να αποφύγει μία κακή κριτική για το εστιατόριό του. Η προσωπική του διαμάχη με έναν κριτικό γεύσης θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του και θα χρειαστεί να ανακαλύψει εκ νέου την τέχνη του. Γεύσεις, χρώματα, μυρωδιές, οτιδήποτε γοητεύει σε μια κουζίνα επιστρατεύεται εδώ για μία χαριτωμένη κωμωδία που προσφέρει αυτό ακριβώς που υπόσχεται -τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο: ένα ευχάριστο βράδυ στο σινεμά. Στην ταινία βλέπουμε σε δεύτερους ρόλους και πολλά γνωστά ονόματα, ανάμεσά τους εκείνα των Σκάρλετ Γιόχανσον και Ντάστιν Χόφμαν.

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό
Πρωταγωνιστούν: Τζον Φαβρό, Τζον Λεγκουιζάμο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σοφία Βεργκάρα

Sex Tape: Μια τρελή βραδιά

(2/5)

Έχοντας περάσει τα 40, η Κάμερον Ντίαζ συνεχίζει να τολμά. Στο Sex Tape εμφανίζεται γυμνή επί της οθόνης για αρκετή ώρα, κάτι που σίγουρα θα απέφευγαν πολλές συνάδελφοί της. Στην ταινία η Άννι και ο Τζέι είναι παντρεμένοι και έχουν δύο παιδιά. Προσπαθώντας να αναβιώσουν το ερωτικό τους πάθος, οι δυο τους θα γυρίσουν ένα ερωτικό βίντεο το οποίο πέφτει σε λάθος χέρια. Αν και κάνει φιλότιμες προσπάθειες και έχει μερικές σκηνές που θα σας κάνουν να γελάσετε, δεν διαθέτει ούτε ερωτισμό (το ζευγάρι Σέγκελ – Ντίαζ δεν διαθέτει καθόλου χημεία), ενώ από κάποια στιγμή και μετά γίνεται όλο και πιο απίθανη, δεν διαθέτει πλέον χιούμορ, ενώ θυμίζει διαφίμηση για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Αξίζει για την τρελή σκηνή στο σπίτι του μελλοντικού διευθυντή της Ντίαζ (ο Ρομπ Λόου σε καλή στιγμή).

Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν
Πρωταγωνιστούν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Κόρντρι

Αναλώσιμοι 3

(1/5)

Αυτό που ξεκίνησε ως ένας έξυπνος αυτοσαρκασμός των πρωταγωνιστών των ταινιών δράσης της δεκαετίας του 1980 και του 1990, γίνεται στην τρίτη ταινία -και μετά από δύο εισπρακτικές επιτυχίες- κουραστικό. Το αστείο το βλέπουμε, αλλά μάλλον είναι εις βάρος των θεατών, καθώς οι Αναλώσιμοι 3 έχουν χάσει το χιούμορ τους και τους έχει μείνει μόνο η περιπέτεια. Φαίνεται πως οι Σταλόνε, Στέιθαμ, Χάρισον Φορντ, Μπαντέρας, Τζετ Λι, Ουέσλι Σνάιπς, Μελ Γκίμπσον και Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ (καθώς και πολλοί άλλοι) ενδιαφέρονταν κυρίως για τα ονόματα που θα χωρέσουν στην αφίσα και όχι για το σενάριο.

Σκηνοθεσία: Πάτρικ Χιούζ
Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Χάρισον Φορντ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μελ Γκίμπσον

Λάουρα

(5/5)

Εξαιρετικό φιλμ νουάρ του 1944 που προβάλλεται σε επανέκδοση. Μία πανέμορφη γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη και ένας αστυνομικός προσπαθεί να βρει ποιος από το περιβάλλον της κρύβεται πίσω από τον φόνο της. Ο Ότο Πρέμινγκερ, με σύμμαχο την εξαιρετική φωτογραφία -για την οποία η ταινία πήρε Όσκαρ- και την υπέροχη μουσική, αλλά και την πρωταγωνίστριά του Τζιν Τίρνεϊ φτιάχνει ένα μυστήριο που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή. Από τη μέση της ταινίας και μετά αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Σκηνοθεσία: Οτο Πρέμινγκερ
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Τίρνεϊ, Ντάνα Αντριους, Βίνσεντ Πράις, Κλίφτον Γουέμπ

Σε επανέκδοση προβάλλεται επίσης και το Κάπο, με ηρωίδα μια παριζιάνα εβραϊκής καταωγής που στέλνεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024