Η Ουάσινγκτον απαγορεύει τις εμπορικές πτήσεις πάνω από τη Συρία
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) απαγόρευσε στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Συρία, λόγω της σύγκρουσης που εξακολουθεί να μαίνεται σε αυτή τη χώρα.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) απαγόρευσε στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Συρία, λόγω της σύγκρουσης που εξακολουθεί να μαίνεται σε αυτή τη χώρα.
«Οι συριακές ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες είναι γνωστό ότι είναι εξοπλισμένες με αντιαεροπορικά όπλα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τις πολιτικές πτήσεις» αναφέρει η FAA, η οποία είχε ήδη απαγορεύσει από τις 8 Αυγούστου στα εμπορικά αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το Ιράκ.
«Ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν καταφέρει να καταρρίψουν στρατιωτικά αεροσκάφη της Συρίας χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους όπλα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που έχει σημαδέψει τη Συρία για σχεδόν τρεισήμισι χρόνια» αναφέρει η ανακοίνωση-απαγόρευση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η απαγόρευση αφορά «όλες τις αμερικανικές εταιρείες και όλες τις εμπορικές πτήσεις», αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πόσα ακριβώς αεροσκάφη και εταιρείες επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση.
Από τον εναέριο χώρο της Συρίας, όπως και από τον αντίστοιχο του Ιράκ, περνούν οι αεροδιάδρομοι για τις εμπορικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων οι οποίες συνδέουν την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύλληψη και αυτόφωρο για μέλος του Ρουβίκωνα λίγες μέρες πριν την δίκη του
- Η φον ντερ Λάιεν συζήτησε με τον Ζελένσκι για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και τα εξοπλιστικά
- Conference League: Η απονομή του τροπαίου στην Κρίσταλ Πάλας (vid)
- Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν κανένα κρούσμα Έμπολα να εισέλθει στη χώρα – Σχεδιάζουν μονάδα καραντίνας στην Κένυα
- Κρίσταλ Πάλας – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0: Ο Ματετά της χάρισε το Conference League! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 28.05.2026]




