Gala Όπερας για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»
Φέτος, συμπληρώνονται 37 χρόνια από το θάνατό της και η ΕΛΣ αποτίνει ένα λυρικό φόρο τιμής στη «φωνή του αιώνα», όπου διάσημες άριες -σημαδεμένες για πάντα από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες της- θα κατακλύσουν τις κερκίδες του ρωμαϊκού ωδείου με τη συμμετοχή λαμπρών Ελλήνων και ξένων μονωδών.
Τα έσοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα δοθούν στην «Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»», για την εκπόνηση μελέτης και τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου της Πατησίων 61, όπου έζησε στα νεανικά της χρόνια η Μαρία Κάλλας και το οποίο πρόκειται να στεγάσει την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας».
Ακούστε το «Habanera» από την Carmen
Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι του Λουκά Καρυτινού. Τα οπερατικά διαμάντια θα ερμηνεύσουν οι διεθνούς φήμης μονωδοί (με αλφαβητική σειρά): Άρης Αργύρης, Αντρές Βεραμέντι, Δήμητρα Θεοδοσίου, Ντανιέλα Ντεσσί, Έλενα Ξανθουδάκη και Νίκολα Ουλιβιέρι.
Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ.
Το γκαλά πραγματοποιείται σε συνεργασία με την “Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»”.
| Προπώληση από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου
στα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα Τρίτη με Κυριακή 09.00–21.00 & Δευτέρα 09.00-16.00 Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725 & στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39, 105 64 Αθήνα Δευτέρα-Παρασκευή 09.00–17.00, Σάββατο 09.00–15.00 / Τηλ. 210 3272 000 Ηλεκτρονική προπώληση: www.nationalopera.gr Τιμές εισιτηρίων: Ανω διάζωμα €20 / Ζώνη Γ’ €35 / Ζώνη Β’ €45 / Ζώνη Α’ €50 / Διακεκριμένη Ζώνη Β’ & Δ’ €80 / Διακεκριμένη ΖώνηΓ’ €100 / Φοιτητικό & παιδικό €12 Ομαδικά εισιτήρια τηλ.: 210 3711 342 |
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ζηκίδης
- Ντεμπούτο για τον Μόρις στον Ολυμπιακό: Η 12άδα με τον Κολοσσό
- Φοινικούντα: «Ο γιος μου είναι αθώος» – Τι λέει ο πατέρας του 22χρονου που συνελήφθη
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί σε δύο Ελλάδες – Οι λίγοι καλοπερνούν, οι πολλοί αγκομαχούν
- Τα δεδομένα για Μανδά: «Η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόκτησή του»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ο κυνισμός και η αλαζονεία του δεν πείθει κανέναν πια, ούτε τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ
