Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα
Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τη Δευτέρα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής για τις περιοχές της Αττικής, της νότιας Εύβοιας, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.
Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τη Δευτέρα, σε σειρά περιοχών της χώρας, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής,
- Νότια Εύβοια,
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),
- Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου,
- Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.
Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Τη Δευτέρα αναμένονται βοριάδες που θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ, οι οποίοι θα φέρουν και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αττική ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς.
Παρόμοια εικόνα αναμένεται την Τρίτη.
Από την Τετάρτη, όμως, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει εκ νέου την Παρασκευή σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα δύο υπέροχα γκολ του Γιαμάλ στο πρώτο ημίχρονο του Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ (vids)
- Τεχεράνη: Δορυφορική εικόνα δείχνει καταστροφές στην επίσημη κατοικία του Χαμενεΐ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!