Η Κένυα κλείνει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από χώρες με έξαρση Έμπολα
Οι φόβοι για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα οδηγούν την Κένυα να κλείσει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από την Γουινέα, τη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει ότι η Κένυα διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» από τον Έμπολα καθώς είναι μεγάλος διαμετακομιστικός κόμβος.
Οι φόβοι για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα οδηγούν την Κένυα να κλείσει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από την Γουινέα, τη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε.
Ο υπουργός Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι οι Κενυάτες και ιατρικό προσωπικό που επιστρέφει αεροπορικώς στη χώρα εξαιρείται από την απαγόρευση.
Η αεροπορική εταιρεία Kenyan Airways ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις πτήσεις προς τη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε όταν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση την Τετάρτη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει ότι η Κένυα διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» από τον Έμπολα καθώς είναι μεγάλος διαμετακομιστικός κόμβος.
Η επιδημία ξεκίνησε στην Γουινέα τον Φεβρουάριο και έκτοτε έχει εξαπλωθεί στη Λιβερία, την Σιέρα Λεόνε και την Νιγηρία.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 1.145 θάνατοι από τον ιό και συνολικά 2.127 κρούσματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιάκομπ Νίστρουπ
- ΗELLO!: Αφιέρωμα στη Γωγώ Μαστροκώστα
- Η UEFA για τον Παρασκευά Άντζα: «Οι σκέψεις μας με την οικογένεια, τους φίλους και τους πρώην συμπαίκτες του»
- Η επιστροφή που «αναστατώνει την ελληνική πολιτική σκηνή» – Οι πρωτοβουλίες Τσίπρα «ταξιδεύουν» εκτός συνόρων
- Ποιοι και γιατί είχαν συμφέρον να δοθούν στη δημοσιότητα οι εικόνες από το Telecom Center;
- Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τον πατέρα του με πάνω από 14 χτυπήματα στο πρόσωπο
