Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπιν Ουίλιαμς: Ο ηθοποιός που έκανε τον κόσμο να γελά και να σκέφτεται

Ρόμπιν Ουίλιαμς: Ο ηθοποιός που έκανε τον κόσμο να γελά και να σκέφτεται

«Μπήκε στη ζωή μας σαν εξωγήινος και κατέληξε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε. Πρόσφερε το αστείρευτο ταλέντο του με γενναιοδωρία, ιδίως σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη». Με αυτά τα λόγια ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον διάσημο κωμικό Ρόμπιν Oυίλιαμς, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

«Μπήκε στη ζωή μας σαν εξωγήινος και κατέληξε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε. Πρόσφερε το αστείρευτο ταλέντο του με γενναιοδωρία, ιδίως σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη».

Με αυτά τα λόγια ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον διάσημο κωμικό Ρόμπιν Oυίλιαμς, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε συγκίνηση σε όλο τον κόσμο.

Η σύζυγός του Σούζαν Σνάιντερ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγό μου και τον καλύτερο φίλο μου, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από πιο αγαπημένους του καλλιτέχνες και από τους ωραιότερους ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη.»

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ δήλωσε: «Ο Ρόμπιν ήταν μια καταιγίδα κωμικής διάνοιας και το γέλιο μας ήταν η βροντή που την κρατούσε ζωντανή. Ήταν φίλος και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε.»

Οδύνη και έκπληξη εξέφρασε ο επίσης διάσημος κωμικός Στιβ Μάρτιν, ο οποίος είχε παίξει μαζί με τον Ουίλιαμς στο Μπρόντγουέι το 1988 στο έργο Περιμένοντας τον Γκοντό.

Συγκλονισμένη η τηλεπαρουσιάστρια Έλεν ντε Τζενέρις: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς ανθρώπους.»

Ο Τζον Τραβόλτα δήλωσε: «Δεν είχα γνωρίσει πιο γλυκό και λαμπρό άνθρωπο από τον Ρόμπιν. Η αφοσίωσή του στο να μας κάνει να νιώθουμε καλά, δεν έχει προηγούμενο. Μας αγαπούσε και τον αγαπούσαμε.»

«Ένα tweet δεν είναι αρκετό για να περιγράψει το μεγαλείο της καρδιάς και της ψυχής του Ρόμπιν. Τον γνώρισα όταν ήμουν 13 και μεγάλος θαυμαστής του. Και εκείνος ήταν πολύ ευγενικός. Τον είδα να είναι ευγενικός με κάθε θαυμαστή του» δήλωσε ο ηθοποιός Μπεν Στίλερ.

Ο κωμικός Τσέβι Τσέις είπε: «Ο Ρόμπιν κι εγώ ήμασταν πολύ καλοί φίλοι, υποφέραμε κι οι δύο από την ίδια, ελάχιστα γνωστή, πάθηση: την κατάθλιψη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα τελείωνε έτσι η ζωή του και η δική μας μαζί του. Ο θεός να αναπαύει την ψυχή του και να μας ευλογεί που τον ζήσαμε! Δεν μπορώ να το πιστέψω.»

Ο παραγωγός Ντέιβιντ Κέλι, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς The Crazy Ones στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Ουίλιαμς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Το ταλέντο του ήταν επικό. Αλλά το ίδιο κι ίσως περισσότερο ήταν η καλοσύνη και η ανθρωπιά του. Μία ευγενική ψυχή που μας άγγιξε όλους.»

Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών 20th Century Fox, που δημιούργησε τη σειρά, σχολίασαν: Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν ένας γίγαντας της κωμωδίας και παρότι τον γνωρίσαμε προσωπικά μόνο μία τηλεοπτική σεζόν, ήταν ζεστός και αστείος άνθρωπος και αληθινός επαγγελματίας.

Ο ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις, γνωστός από την επιτυχημένη σειρά How I Met Your Mother, έγραψε στο Twitter: «Τρέμω και δεν έχω λόγια για τον θάνατο του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Χάρισε τόση χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους.»

Την θλίψη της για τον κόσμο της κωμωδίας εξέφρασε μεταξύ άλλων η ηθοποιός Σάλι Φιλντ, ενώ η Μίνι Ντράιβερ έκανε λόγο για την «υπέροχη και ευγενική ψυχή του».

«Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έκανε τον κόσμο λίγο καλύτερο» έγραψε στο Twitter ο ηθοποιός Στιβ Κάρελ.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε κερδίσει το Όσκαρ για το Good Will Hunting (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ).

Είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος Good Morning Vietnam, το 1987.

Είχε επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών και στην οικογενειακή κωμωδία Mrs Doubtfire.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024