Σε πλειστηριασμό μέρος της περιουσίας του Λούτσιο Ντάλα
Σε πλειστηριασμό πρόκειται να βγει τον Σεπτέμβριο μέρος της ακίνητης περιουσίας του ιταλού τραγουδιστή Λούτσιο Ντάλα, ο οποίος πέθανε την 1η Μαρτίου του 2011, σε ηλικία 68 ετών. Σε γραπτή τους δήλωση οι συγγενείς και κληρονόμοι του διεθνούς φήμης τραγουδιστή εξηγούν ότι «τα χρήματα που θα εξασφαλισθούν πρόκειται να χρησιμεύσουν για τη δημιουργία του οίκου-μουσείου αφιερωμένου στον Λούτσιο Ντάλα».
Σε πλειστηριασμό πρόκειται να βγει τον Σεπτέμβριο μέρος της ακίνητης περιουσίας του ιταλού τραγουδιστή Λούτσιο Ντάλα, ο οποίος πέθανε την 1η Μαρτίου του 2011, σε ηλικία 68 ετών.
Πρόκειται για δυο διαμερίσματα στο κέντρο της Μπολόνια, όπου ζούσε ο διάσημος ιταλός καλλιτέχνης, η έπαυλη που διέθετε στη Σικελία και η θαλαμηγός του Brilla e Billy, μήκους 23 μέτρων, η οποία βρίσκεται αγκυροβολημένη στο Ρίμινι, θέρετρο της Αδριατικής θάλασσας.
Σε γραπτή τους δήλωση οι συγγενείς και κληρονόμοι του διεθνούς φήμης τραγουδιστή εξηγούν ότι «τα χρήματα που θα εξασφαλισθούν πρόκειται να χρησιμεύσουν για τη δημιουργία του οίκου-μουσείου αφιερωμένου στον Λούτσιο Ντάλα».
Παράλληλα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί ίδρυμα που θα φέρει το όνομά του.
Τα ιταλικά μεσιτικά γραφεία στα οποία ανατέθηκε η πώληση της συγκεκριμένης ακίνητης περιουσίας είναι το Gabetti Bologna και το Rosa Property Consulting.
Όπως αναφέρει ο Τύπος, ο Ντάλα συνήθιζε να παράγει το κρασί του από τον αμπελώνα του, στη βίλα της Σικελίας, η οποία τώρα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα περιουσιακών στοιχείων προς πώληση.
Οι διάφορες προσφορές θα μπορούν να κατατεθούν από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η τελική επιλογή θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο… ρελαντί η ανανέωση των αθηναϊκών συγκοινωνιών
- Αξιοποίηση δασικών εκτάσεων υπό προϋποθέσεις
- Ενοίκια: Τριπλή ενίσχυση φέτος για 50.000 δημόσιους λειτουργούς
- «Σ’ αγαπώ, πατέρα, αλλά μισώ όσα εκπροσωπείς»: Από την ελίτ στον IRA η «περήφανα ένοχη» Ρόουζ Ντάγκντεϊλ
- Το φιλμ Electroma των Daft Punk γιορτάζει 20 χρόνια ζωής
- Είναι ο ναρκισσισμός… κληρονομικός;
- «Πόλεμος» για το φαράγγι της Σαμαριάς
- Δημοσκόπηση: Τι κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι, ανάλογα με το κόμμα που ψηφίζουν, αν δεν επιτευχθεί αυτονομία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442