Ισχυρό χαρτοφυλάκιο στη νέα Κομισιόν αναμένει η Ελλάδα
Ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει η Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη απόφαση είναι προ των πυλών. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και θετική για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς η χώρα, για πρώτη φορά μετά τη διεύρυνση, θα έχει εξασφαλίσει ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο.
Ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει η Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος η συγκεκριμένη απόφαση είναι προ των πυλών. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και θετική για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς η χώρα, για πρώτη φορά μετά τη διεύρυνση, θα έχει εξασφαλίσει ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο.
Αυτή τη στιγμή η χώρα, όπως και άλλες 11 χώρες, διεκδικούν τα χαρτοφυλάκια των Εσωτερικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα τη μετανάστευση, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Ενέργειας, με την Αθήνα να επικεντρώνει την προσοχή και την προσπάθειά της στο πρώτο. Και αυτό διότι είναι ένα καθαρά πολιτικό πόστο που άπτεται και της εθνικής ασφάλειας, ενώ αφορά άμεσα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον εκλεγμένο επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, έγινε συζήτηση για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει ο νέος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Το βασικό για την ελληνική κυβέρνηση, εάν τελικά ο κ. Αβραμόπουλος αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για τη μετανάστευση, θα είναι να διορθώσει τη λαβωμένη εικόνα της χώρας, αλλά και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης που χαρακτηρίζεται «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια όχι μόνο των χωρών του νότου αλλά και των βόρειων κρατών.
Εξάλλου η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε στήριξη, όπως λέγεται από τη σημερινή επίτροπο Σεσίλια Μάαλστρομ, εν αντιθέσει με τον Ιταλό Φράνκο Φρατίνι την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Το μόνο μου πρόβλημα ήταν ότι περνούσα πάρα πολύ καλά»: Ο Άντονι Χόπκινς γιορτάζει 50 χρόνια νηφαλιότητας
- Ο Ελ Κααμπί γράφει ιστορία: Στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ του Μαρόκου!
- Τραμπ – Νετανιάχου: Οι δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντησή τους
- Μέγας Ελ Κααμπί: Εκλεψε ξανά την παράσταση – σούπερ γκολ με «ψαλιδάκι»! (vids)
- «Πόρτα» του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές διαρροές για τις Ανεξάρτητες Αρχές
- Όταν οι Ναζί έκλεβαν τις καμπάνες από τις εκκλησίες για να φτιάξουν όπλα – Η κατάθεση της Άννα Φρανκ
