Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση
Στη Βουλή εισάγεται σήμερα, Τρίτη, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ένταξη των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.
Στη Βουλή εισάγεται σήμερα, Τρίτη, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η αφαίρεση του ΑΦΜ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, πρόσληψη 400 φοροελεγκτών, αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ενταξη όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού.
Εκτός από τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ, στο πολυνομοσχέδιο θα εντάξει το υπουργείο Οικονομικών και άλλες ρυθμίσεις προκειμένου να επισπευθούν μέτρα υλοποίησης του μνημονίου που έχουν καθυστερήσει και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου με την τρόικα.
Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου και η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τυχόν αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης, εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα κυλίσει ομαλά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «The Invite»: Η νέα δραματική κομεντί με τους Ολίβια Γουάιλντ, Σεθ Ρόγκεν, Πενέλοπε Κρουζ
- Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς τις παρεξηγήσεις στη σχέση
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
- Τι καιρό έκανε στην Εξοδο του Μεσολογγίου;
- ΕΦΚΑ: Οδηγός για την πενταετή παραγραφή οφειλών
