Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση
Στη Βουλή εισάγεται σήμερα, Τρίτη, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ένταξη των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.
Στη Βουλή εισάγεται σήμερα, Τρίτη, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η αφαίρεση του ΑΦΜ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, πρόσληψη 400 φοροελεγκτών, αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ενταξη όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού.
Εκτός από τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ, στο πολυνομοσχέδιο θα εντάξει το υπουργείο Οικονομικών και άλλες ρυθμίσεις προκειμένου να επισπευθούν μέτρα υλοποίησης του μνημονίου που έχουν καθυστερήσει και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου με την τρόικα.
Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου και η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τυχόν αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης, εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα κυλίσει ομαλά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναγέννηση του Κάτω Μιξορρούματος: Όταν ζωντανεύουν τα χωριά, δυναμώνει η χώρα
- Δεν θα μας σώσουν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι
- Τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας – Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.
- Live η κλήρωση για τους «16» του Champions League
- «Δεν περίμενα πότε να τραυματίσω άνθρωπο» – Τι είπε στην απολογία του ο 46χρονος που πυροβόλησε τα παιδιά στο Αίγιο
- Ισραήλ: «Εάν θέλετε να φύγετε, πρέπει να φύγετε σήμερα» – Η οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στους υπαλλήλους της
