Στους 48 οι νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου στην Ταϊβάν
Τους 48 έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή δικινητήριου αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της πόλης Μαγκόνγκ στο νησί Πενγκού της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Δέκα επιβάτες κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια.
Τους 48 έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή δικινητήριου αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της πόλης Μαγκόνγκ στο νησί Πενγκού της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Δέκα επιβάτες κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια.
{{{ map }}}
«Σήμερα είναι μία πολύ θλιβερή μέρα στην ιστορία της αεροπορίας της Ταϊβάν. Σύσσωμη η Ταϊβάν πενθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας, Μα Γινγκ-τζέου.
Από την πλευρά του, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, εξέφρασε την «βαθιά οδύνη» του όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το αεροπλάνο της TransAsia Airways είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ.
Επιχείρησε δύο φορές να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης, όπως μετέδωσε το BBC, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Στη δεύτερη απόπειρά του, η οποία ήταν μοιραία, είχε ήδη χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου.
Η TransAsia Airways εδρεύει στην Ταϊβάν, εκτελεί κυρίως εσωτερικές πτήσεις -αλλά και διεθνείς, εξυπηρετώντας δρομολόγια στην Ιαπωνία, στην Ταϊλάνδη και στην Καμπότζη, μεταξύ άλλων προορισμών στην Ασία-.
Διαθέτει έναν στόλο 23 αεροσκαφών, κυρίως Airbus.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
- Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες ενός Ελβετού φωτογράφου από τον μήνα του μέλιτος προκάλεσαν σκάνδαλο
- Μπλε τιμολόγια: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά με σταθερές χρεώσεις στο ρεύμα
- Άρης: Πότε θα είναι διαθέσιμοι οι Αλφαρέλα και Μεντίλ
- Πέθανε η «Σούλα»: Η Χρυσούλα Αλευρίδου και οι οίκοι ανοχής που σημάδεψαν τη Λάρισα
- Σομαλία: «Εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Σομαλιλάνδη» – Αυτό είναι το σχέδιο του Ισραήλ

