Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H παγίδα του Φίλου με Προνόμια

H παγίδα του Φίλου με Προνόμια

Αννιώ Παυλοπούλου Φίλος μετά του οφελίμου. Μια τελευταία μόδα-τάση που μάλλον έχει τις βάσεις της στην γενικότερη απελευθέρωση και απενοχοποίηση του σεξ. Κάτι που μας βάζει σε υποψίες ότι μάλλον και παλαιότερα συνέβαινε κάτι παρόμοιο αλλά ουδείς το αποκάλυπτε. «Που και που σεξ» φίλος γίνεται αυτός με τον οποίο νιώθουμε άνετα, μας βγάζει ερωτισμό –χωρίς […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Φίλος μετά του οφελίμου. Μια τελευταία μόδα-τάση που μάλλον έχει τις βάσεις της στην γενικότερη απελευθέρωση και απενοχοποίηση του σεξ. Κάτι που μας βάζει σε υποψίες ότι μάλλον και παλαιότερα συνέβαινε κάτι παρόμοιο αλλά ουδείς το αποκάλυπτε.
«Που και που σεξ» φίλος γίνεται αυτός με τον οποίο νιώθουμε άνετα, μας βγάζει ερωτισμό –χωρίς να πρέπει απαραίτητα να μας αρέσει –και να ξέρουμε ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε σχέση, ότι δεν θα εμπλακούμε μαζί του συναισθηματικά. Είναι μια μυστική συμφωνία και των δυο στην οποία δεν χωρούν πολλές πολλές συζητήσεις και αναλύσεις. Ικανοποιούν και οι δυο τις σεξουαλικές ορμές τους χωρίς να αισθάνονται αμήχανα ψάχνοντας συνεχώς νέους συντρόφους του –γεγονός που ορισμένες φορές μπορεί να εγκυμονεί και κινδύνους.
Μερικοί από τους λόγους οι οποίοι συμβάλλουν στην άνθιση μιας τέτοιας σχέσης είναι:
*Είστε απασχολημένες και δεν έχετε το χρόνο ή την επιθυμία να επενδύσετε σε μια σοβαρή σχέση
*Μόλις έχετε βγει από μια σχέση και χρειάζεστε αποστασιοποίηση από νέους συναισθηματισμούς αλλά παράλληλα οι σεξουαλικές σας επιθυμίες παραμένουν ενεργές
*Και η πιο «πονηρή» περίπτωση είναι να σας αρέσει πραγματικά ένας φίλος σας και πιστεύετε ότι συναινώντας αρχικά σε μια ελεύθερη σχέση θα τον γλυκάνετε και σιγά σιγά θα θελήσει να δεσμευτεί ουσιαστικά μαζί σας.
Θεωρητικά, η ύπαρξη ενός friend with benefits μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αναζωογονητική σε δεδομένη στιγμή της ζωής μας προσφέροντας χαρά, ανακούφιση, συναισθηματική ανάταση. Φαντάζει μια δελεαστική πρόταση αλλά όπως τα ωραία και απαγορευμένα είναι για λίγο. Η κατάχρηση του μάλλον οδηγεί σε ολίγον αρρωστημένες καταστάσεις που τελικά αντί να μας απελευθερώσουν μας εγκλωβίζουν σε ανασφάλειες, στασιμότητα και αναβλητικότητα.
Μην ξεχνάμε και τη γυναικεία μας φύση. Όσο άνετες και αν το παίζουμε με τα σεξουαλικά θέματα είναι στο DNA να αναπτύσσουμε ευαισθησίες μετά την σεξουαλική επαφή πλησιάζοντας όλο και περισσότερο συναισθηματικά τον ερωτικό μας παρτενέρ με κίνδυνο να πέσουμε στην παγίδα του ανεκπλήρωτου έρωτα.
Έπειτα, ως γνωστόν, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Συνηθίζεις σε ένα τέτοιο μοτίβο, βολεύεσαι στην χαρά της φιλία, αρκείσαι στο «φιλικό» σεξ και έτσι περνούν χρόνια και καιροί με εμάς να βρίσκουμε μόνο τρωτά σε κάθε νέα μας γνωριμία επιστρέφοντας στην ασφάλεια του δοκιμασμένου. Έπειτα, αναλογιστείτε ότι θα υπάρξει μια περίοδος μιας κάποιας αμηχανίας όταν ξεκινήσει ο ένας από τους δυο σας να βγαίνει επίσημα με κάποιον άλλον. Πότε σταματάει αυτό το ερωτικό πάρε δώσε, πώς κόβεται κάτι τόσο οικείο, μήπως παραμένουμε επιρρεπείς σε αυτή τη συνήθεια και μάλιστα χωρίς να το θεωρούμε και (σοβαρή) απιστία απέναντι στο νέο μας σύντροφο;
Η αλήθεια είναι ο καθένας από εμάς αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση που διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Αλλά, μιλώντας γενικά, χαρείτε την ανεμελιά του σεξ με ένα φίλο, γεμίστε τις μπαταρίες σας, αναπτερώστε το ηθικό σας, τονώστε την αυτοπεποίθηση σας και αναζητήστε με άλλον αέρα και ωριμότητα το σύντροφο της ζωής σας.

gamos.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024