Ποτάμι: «Ναι» στον Γιούνκερ αλλά θα κριθεί συνολικά
Οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν πάντως ότι ο κ. Γιούνκερ θα κριθεί συνολικά, όταν θα παρουσιάσει το αναλυτικό πρόγραμμα του καθώς και τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης καιΜίλτος Κύρκος ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν πάντως ότι ο κ. Γιούνκερ θα κριθεί συνολικά, όταν θα παρουσιάσει το αναλυτικό πρόγραμμα του καθώς και τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ο κ. Γιούνκερ δεσμεύτηκε να παρουσιάσει μια φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την απασχόληση και την ανάπτυξη πουέχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα.Επίσης δεσμεύτηκε για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης,για την περαιτέρωενεργειακήανεξαρτησίαςτης Ένωσης,για μεγαλύτερηχρήσητων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καιως κατακλείδα δεσμεύτηκε για περισσότερηαλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών στο καυτό ζήτημα της μετανάστευσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος και επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρώτη φορά εκλέχθηκε με την καθοριστική συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της