Διάσωση 18 μεταναστών στα ανοικτά της Σύμης
Μάρτυρας επιχείρησης διάσωσης 18 μεταναστών από σκάφος του λιμενικού έγινε το Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Σύμης. Ο υπουργός συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε νησιά της Δωδεκανήσου.
Μάρτυρας επιχείρησης διάσωσης 18 μεταναστών από σκάφος του λιμενικού έγινε το Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Σύμης. Ο υπουργός συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε νησιά της Δωδεκανήσου.
Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό του λιμενικού, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2014», εντόπισε φουσκωτή λέμβο να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους του Λιμενικού καλούσαν σε βοήθεια, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.
Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού, με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην περισυλλογή και διάσωση δεκαοκτώ μεταναστών (15 άνδρες, 2 γυναίκες, 1 ανήλικο παιδί).
Στη συνέχεια, όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
- Κρήτη: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Η μαρτυρία που αναπτερώνει τις ελπίδες
- Γιάννης Ξυλούρης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο λαουτιέρη
- Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο
