Αμετάβλητα διατήρησε η ΕΚΤ τα επιτόκια στο 0,15%
Τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 0,15% ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως άλλωστε αναμενόταν από τις αγορές. Η προσοχή στρέφεται τώρα στην συνέντευξη Τύπου του Μ.Ντράγκι, αν και είναι μικρές οι ελπίδες ότι θα δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για τα μέτρα που θα εφαρμόσει η ΕΚΤ για την στήριξη της ανάπτυξης και την ανάσχεση των αποπληθωριστικών πιέσεων.
Τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό 0,15% ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως άλλωστε αναμενόταν από τις αγορές.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΕΚΤ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,15%, 0,40% και ‑0,10% αντιστοίχως.
Η προσοχή στρέφεται τώρα στην συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, αν και είναι μικρές οι ελπίδες ότι θα δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για τα μέτρα που θα εφαρμόσει η ΕΚΤ για την στήριξη της ανάπτυξης και την ανάσχεση των αποπληθωριστικών πιέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου


