
Eνστάσεις από τους πρυτάνεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών
Ενστάσεις διατυπώνουν οι πρυτάνεις στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο για τις μετεγγραφές των φοιτητών, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε ρύθμιση περί μετεγγραφών δεν επιτρέπεται να θέτει σε κίνδυνο την ακαδημαϊκή αξιοπιστία και ποιότητα των σπουδών». Εντός της ημέρας συνάντηση του υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ.
Ενστάσεις διατυπώνουν οι πρυτάνεις στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο για τις μετεγγραφές των φοιτητών, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε ρύθμιση περί μετεγγραφών δεν επιτρέπεται να θέτει σε κίνδυνο την ακαδημαϊκή αξιοπιστία και ποιότητα των σπουδών».
Οι πρυτάνεις προβάλλουν ως βασικό επιχείρημα ότι ενδεχομένως να επαναληφθεί αυτό που συνέβαινε και παλαιότερα, όταν λόγω των μετεγγραφών, άδειαζαν τα περιφερειακά ιδρύματα και γέμιζαν ασφυκτικά οι Σχολές στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν Τα Νέα της Δευτέρας, ήταν εντονότερο στις Ιατρικές, Νομικές, Φιλολογικές και Πολυτεχνικές Σχολές.
Εντός της ημέρας ο κ. Λοβέρδος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός σημείωσε ότι η αδυναμία των Ιδρυμάτων να καλύψουν τις μετεγγραφές αποδίδεται και στην έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων.
«Σήμερα θα δώσουμε τις κατά το δυνατόν καλύτερες λύσεις. Ο νόμος λεει ότι θα αποφασίζουν τα ιδρύματα για τις μετεγγραφές. Δεν προσπαθούμε να πετάξουμε το μπαλάκι. Δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτε άλλο είναι η εποχή της μεγάλης δυσκολίας» σημείωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Δευτέρας, το υπουργείο μελετά τις εξής αλλαγές:
- Το οικογενειακό εισοδηματικό όριο για τη διεκδίκηση μετεγγραφής θα ανέλθει στα 24.000 ευρώ
- Θα υπάρχει μέριμνα για αδέλφια φοιτητές, ώστε να σπουδάζουν στην ίδια πόλη
- Προωθείται ανταλλαγή φοιτητών από ίδρυμα σε ίδρυμα
- Οι μετεγγραφές θα ολοκληρώνονται στις αρχή του ακαδημαϊκού έτους
- Η τελική επιλογή θα γίνεται από τα ίδια τα Ιδρύματα, ανάλογα με τον αριθμό των επιπλέον φοιτητών που θα μπορούν να επιλέξουν
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας
- Economist: «Σκαρφαλώνοντας» τη λίστα με την «οικονομία της χρονιάς» – Η πρωταθλήτρια, οι χαμένοι και η θέση της Ελλάδας
- A.I. Βασίλης; Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς οι αγοραστές στρέφονται στα chatbots
- Γερμανία: Γιατί ο κολοσσιαίος επανεξοπλισμός της τρομάζει γεωπολιτικούς αναλυτές
- Oι αγροτικές κινητοποιήσεις στα διεθνή ΜΜΕ: «Στριμωγμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)














































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442