Απαγόρευση στη χρήση ναρκών προαναγγέλλουν οι ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι σταματούν να παράγουν και να αγοράζουν νάρκες κατά προσωπικού και πρόκειται να κινηθούν προς την υπογραφή της διεθνούς συνθήκης που απαγορεύει τη χρήση τους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι σταματούν να παράγουν και να αγοράζουν νάρκες κατά προσωπικού και πρόκειται να κινηθούν προς την υπογραφή της διεθνούς συνθήκης που απαγορεύει τη χρήση τους.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την αμερικανική αντιπροσωπεία σε διάσκεψη στη Μοζαμβίκη για τη Σύμβαση της Οτάβα, της διεθνούς Συνθήκης για την Απαγόρευση των Ναρκών κατά Προσωπικού.
Έκθεση του ΟΗΕ το 2008 ανέφερε πως κάθε χρόνο οι νάρκες σκοτώνουν 15.000 έως 20.000 ανθρώπους και πως οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν λύσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν τελικά την ένταξη της χώρας στη Σύμβαση της Οτάβα, επισημαίνοντας πως δεν επιδιώξουν να αντικαταστήσουν τα αποθέματα ναρκών που λήγουν.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι δεν προχώρησαν αρκετά. Επικριτές τους τονίζουν ότι θα έπρεπε να απαγορεύσουν αμέσως τη χρήση ναρκών και να δεσμευτούν σε ημερομηνία ένταξης στη Συνθήκη του ΟΗΕ και καταστροφής των σημερινών αποθεμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]

