Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες Ζαρούλια – Μπαρμπαρούση
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ελένης Ζαρούλια, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σε λίγη ώρα η απόφαση για τις προφυλακίσεις.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ελένης Ζαρούλια, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πρώτου, ενώπιον των δύο δικαστικών, προσήλθε η βουλευτής Ελ. Ζαρούλια, η οποία παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που τής αποδίδονται. Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτριών, η βουλευτής, σύζυγος του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής.
Οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα ‘κατ’ εφαρμογήν των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της οργάνωσης’».
Ενδεικτικά οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.ά.
Η κρίση των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς την ποινική μεταχείριση των δύο βουλευτών αναμένεται στις 14:00 όσον αφορά την Ελ. Ζαρούλια και στις 15:00 για τον Κ. Μπαρμπαρούση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οδηγός παρέσυρε 15 άτομα σε παρέλαση στη Λουιζιάνα
- Ιταλία: Περιορισμοί στα καύσιμα στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας
- ΟΗΕ – Ορμούζ: Αναβολή χωρίς νέο χρονοδιάγραμμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο απόφασης του Μπαχρέιν
- Ιράν: Οι κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με τις γυναίκες που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
