Έλληνες οι επικεφαλής σπείρας που εξαπάτησε χιλιάδες Γερμανούς
Δύο αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία ενέχονται σε απάτες εναντίον χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω δήθεν κληρώσεων λαχείων και λοταρίας, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Δύο αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία ενέχονται σε απάτες εναντίον χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω δήθεν κληρώσεων λαχείων και λοταρίας, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για δύο Έλληνες 36 και 44 ετών, γεννημένοι στη Γερμανία, οι οποίοι εντοπίστηκαν από την ΕΛΑΣ έπειτα από αίτημα των γερμανικών Αρχών.
Το κύκλωμα φέρεται να εξαπάτησε περίπου 360.000 άτομα στη Γερμανία με λεία περίπου 36,5 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η εγκληματική ομάδα είχε προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγνίων και τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια σε κληρώσεις Τα θύματα πείθονταν να καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ για ανύπαρκτες κληρώσεις.
Επίσης, οι απατεώνες είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα και μετέφεραν αυτά τα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανά την υφήλιο.
Η δράση των δύο ατόμων προσδιορίζεται από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2012.
Το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας και κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής από την εισαγγελία του Κρέφελντ στη Γερμανία, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες αλλά και εταιρείες των δραστών.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε στενή συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»

