Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «Αθάνατα Άλογα» του Σπύρου Κοντούλη στη Μύκονο

Τα «Αθάνατα Άλογα» του Σπύρου Κοντούλη στη Μύκονο

Ο Σπύρος Κοντούλης «καλπάζει» για Μύκονο, με τέσσερα άλογα πραγματικών διαστάσεων και τρεις προτομές αλόγων. Πρόκειται για μία έκθεση με άλογα σε πραγματικές διαστάσεις, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από ακατέργαστα υλικά της φύσης αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Σπύρος Κοντούλης «καλπάζει» για Μύκονο, με τέσσερα άλογα πραγματικών διαστάσεων και τρεις προτομές αλόγων.

Πρόκειται για μία έκθεση με άλογα σε πραγματικές διαστάσεις, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από ακατέργαστα υλικά της φύσης αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά. Δημιουργήματα που πραγματικά εντυπωσιάζουν για το μέγεθος και τον τρόπο κατασκευής τους. Για να ολοκληρωθεί ένα γλυπτό, ο καλλιτέχνης μπορεί να περιμένει ακόμη και μήνες ολόκληρους, μέχρι να βρει το κατάλληλο κομμάτι που θα «κουμπώσει» στο κάθε έργο του.

Η έκθεσή του με τίτλο «Immortal Horses» εγκαινιάστηκε το Σάββατο 21 Ιουνίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για την πρώτη ατομική του έκθεση, ενώ ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε άλλες έξι ομαδικές εκθέσεις.

Ο Σπύρος Κοντούλης γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στον Αλμυρό. Επαγγελματικά ασχολείται με τη μελισσοκομία.

Περισσότερα από 10 χρόνια ασχολείται συστηματικά στον ελεύθερο χρόνο του με διαφορετικές μορφές τέχνης.

Καλλιτεχνικά ανήσυχος, με μεγάλη λατρεία για τη φύση έψαχνε με τις ώρες καθημερινά. Οι βόλτες του ήταν στις κοίτες των χειμάρρων, μέχρι και τη θάλασσα, στα ακρογιάλια της περιοχής.
Γοητευμένος από τα σμιλεμένα ξύλα από την διάβρωση του νερού με το μάτι του καλλιτέχνη βλέπει σκόρπια μέλη ενός γλυπτού. Αυτή είναι η πρώτη ύλη των γλυπτών του, που πήραν τη μορφή αλόγων.

Ο καλλιτέχνης ζει στον τόπο του ήρωα του τρωικού πολέμου Αχιλλέα και εμπνέεται από τους αθάνατους ίππους του. Δημιουργεί άλογα πραγματικών διαστάσεων. Τα κομμάτια της ύλης δεν τα επεξεργάζεται. Τα χρησιμοποιεί έτσι όπως τα παραδίνει η φύση. Κάθε γλυπτό μπορεί να περιμένει ακόμη και μήνες το κατάλληλο κομμάτι για την κατάλληλη θέση, ώστε να του δώσει τη ζωντάνια και την κίνηση που πρέπει.

ΠΟΤΕ:
21-30 Ιουνίου

ΠΟΥ:
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024