Τρεις εκτελέσεις θανατοποινίτων σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ
Θανατοποινίτης στη Φλόριντα έγινε ο τρίτος που εκτελέστηκε μέσα σε μία ημέρα στις ΗΠΑ, μετά το άτυπο «πάγωμα» εκτελέσεων που είχε προκαλέσει το φιάσκο της εκτέλεσης στην Οκλαχόμα. Το ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας είχε απορρίψει λίγο νωρίτερα αίτημα ακύρωσης της εκτέλεσης.
Ο Τζον Ρούθελ Χένρι, θανατοποινίτης στη Φλόριντα, έγινε ο τρίτος που εκτελέστηκε μέσα σε μία ημέρα στις ΗΠΑ, μετά το άτυπο «πάγωμα» εκτελέσεων που είχε προκαλέσει το φιάσκο της εκτέλεσης στην Οκλαχόμα.
Το ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας είχε απορρίψει λίγο νωρίτερα αίτημα ακύρωσης της εκτέλεσης. Οι συνήγοροι του Χένρι υποστήριζαν πως ο 63χρονος κατάδικος δεν είχε σώας τας φρένας ώστε να εφαρμοστεί η ποινή του.
Ο Χένρι είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της γυναίκας του και τους πεντάχρονου γιου της το 1985. Δύο χρόνια νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, έχοντας ήδη εκτίσει μέρος της ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για το φόνο της προηγούμενης γυναίκας του.
Την Τετάρτη είχαν επίσης εκτελεστεί άλλοι δύο θανατοποινίτες. Η πρώτη ήταν στην Τζόρτζια, με την οποία είχε σπάσει το άτυπο «μορατόριουμ» στις εκτελέσεις που είχε προκαλέσει το τραγικό φιάσκο με την εκτέλεση στην Οκλαχόμα. Ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα εκτέλεση θανατοποινίτη στο Μιζούρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στα σκαριά, πολυμερής εμπορική συμφωνία για τα κρίσιμα ορυκτά
- Πυρηνικά όπλα: Παγκόσμια ανησυχία καθώς έληξε η τελευταία συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τον έλεγχό τους
- Από το Sell America στο Buy Europe – Aλλάζουν στρατόπεδο (;) οι επενδυτές
- Βενεζουέλα: Αποφυλάκισε άλλους 17 πολιτικούς κρατούμενους
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ
- Roblox: Η Αίγυπτος προστέθηκε στη λίστα των χωρών που μπλοκάρουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα