Τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ θα φέρει ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας
Τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ θα φέρει το νέο σύστημα κινητικότητας που θα αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς των αποσπάσεων και μετατάξεων, με κυρίαρχο στοιχείο την προκήρυξη των κενών θέσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή. Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο και θα εφαρμοστεί από το 2015. Ποια βήματα προβλέπει.
Τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ θα φέρει το νέο σύστημα κινητικότητας που θα αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς των αποσπάσεων και μετατάξεων, με κυρίαρχο στοιχείο την προκήρυξη των κενών θέσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, η κατάργηση του σημερινού καθεστώτος θα τερματίσει τα ρουσφέτια, καθώς το ΑΣΕΠ θα προκηρύσσει τις κενές θέσεις και θα μοριοδοτεί τους υποψήφιους που θα συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν άδεια από την υπηρεσία τους για να μετακινηθούν σε άλλη, ώστε να μην δημιουργούνται νέες ανάγκες, ενώ οι θέσεις που θα προκηρύσσονται θα περιγράφονται αναλυτικά στα οργανογράμματα των νέων υπηρεσιών και η κάλυψή τους θα απαιτεί από τους υποψήφιους συγκεκριμένα προσόντα.
Μια καινοτομία που θα εισαχθεί στο νέο σύστημα είναι ότι οι μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, ο μηχανισμός αυτός θα αποσυνδεθεί πλήρως από την διαθεσιμότητα/ κινητικότητα.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο και θα εφαρμοστεί από το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ποια νησιά μειώνεται από σήμερα ο ΦΠΑ – Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
- Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2025 τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ (γράφημα)
- Εκπτώσεις πριν τις… χειμερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία περιμένει ότι τα ΗΑΕ θα αποσύρουν τη στήριξη στους αυτονομιστές
- Οι μεγάλες εκπλήξεις του 2025: Χρυσός, τεχνολογία και ο… Τραμπ
- Ποιοι θα πάρουν τρία ενοίκια επιστροφή το 2026


