Μητσοτάκης: Να τελειώσουμε με τους αποσπασμένους υπαλλήλους
Υπέρ του περιορισμού των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5, με αφορμή το θέμα της αξιολόγησής τους. Πρότασή του, όπως ανέφερε, είναι να υπάρχουν τρεις μετακλητοί υπάλληλοι για κάθε βουλευτή και κανένας αποσπασμένος.
Υπέρ του περιορισμού των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5, με αφορμή το θέμα της αξιολόγησής τους.
- Με ευνοϊκότερους όρους η αξιολόγηση υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία
- «Ανυπόστατα» τα περί ευνοϊκότερης αξιολόγησης αποσπασμένων υπαλλήλων
«Υπάρχει ένα ζήτημα, το ποιος μπορεί να αξιολογήσει έναν υπάλληλο. Σίγουρα ο πολιτικός του προϊστάμενος ενδεχομένως να μην έχει την απαραίτητη αντικειμενικότητα για την αξιολόγηση, το γνωρίζω αυτό. Φοβάμαι όμως πως δεν υπάρχει άλλη πραγματική εναλλακτική λύση. Η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να τελειώσουμε πια οριστικά με τη λογική των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία και οι βουλευτές να έχουν μόνο μετακλητούς υπαλλήλους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση εάν σκοπεύει να καταθέσει σχετική πρόταση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «είναι στις σκέψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συζητήσει με τη Βουλή, γιατί είναι ζήτημα που αφορά και τη Βουλή».
«Σ’ ένα συρρικνωμένο δημόσιο ο αποσπασμένος υπάλληλος από κάπου λείπει, άρα εάν συνυπολογίζετε και το κόστος του αποσπασμένου υπαλλήλου, το τελικό κόστος το καταβάλλει ο Έλληνας φορολογούμενος. Η δική μου πρόταση θα ήταν ένας αριθμός, τριών ενδεχομένως, μετακλητών υπαλλήλων συνολικά για κάθε βουλευτή και κανέναν αποσπασμένο» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το CHP από διορισμένους επιτρόπους», λέει ο Οζέλ – Νέα επιχείρηση κατά του κόμματος
- Πατίνια: Αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση τους από ανηλίκους – Γιατί είναι πιο ευάλωτοι στα ατυχήματα
- Τι είπε ο Ραζνάτοβιτς για το μέλλον του Σπανούλη
- Σκληρός ποινικός ο 42χρονος που τραυματίστηκε από αστυνομικό στο Μικρολίμανο – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Σταύρος Φλώρος: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- ΕΕ: Λιγότερα παιδιά και έφηβοι παρά την πληθυσμιακή αύξηση – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα
