Πέντε επενδυτικά σχήματα στη Β’ φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ
Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την Πέμπτη τα πέντε επενδυτικά σχήματα, που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ. Ακόμη, μετά την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να επανεξετάσει το πλαίσιο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ΑΕ.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη, τα πέντε επενδυτικά σχήματα, που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ.
Τα σχήματα είναι:
APM Terminals, B.V.
COSCO (Hong Kong) Group Limited
International Container Terminal Services, Inc
Ports America Group Holdings
Utilico Emerging Markets Limited
Κατά τη Β’ Φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Άλλες αποφάσεις
Ακόμη, εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την πώληση 2 αεροσκαφών τύπου Airbus 340. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει, όταν μεταφερθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για την αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Νέα Επίδαυρος). Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται εντός του Ιουλίου 2014.
Επανεξέταση του θέματος της ΕΥΑΘ
Τέλος, σε συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαπιστωθεί, αν η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της ΕΥΑΘ ΑΕ είναι συμβατή με το υφιστάμενο συνταγματικό και νομικό πλαίσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέτσας: Διαφωνεί με τις άρσεις ασυλίας – Ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία
- ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Φοβάται κάτι και εξανίσταται;
- Απονομή του Μεταλλίου του Δήμου Αθηναίων στον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β΄ του Μονακό
- Άρης: Με Σιάο, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο απέναντι στον Πανιώνιο!
- Σοφία Βόσσου: Εξοργισμένη με δημοσίευμα που γράφει ότι πέθανε
- Ακίνητα: Τι πρέπει να δηλώσετε στο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ)