Για την άγονη γραμμή του Αιγαίου έχουν ξεκινήσει τα ταξίδια τους τα μουσική σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και κάνουν στάση σήμερα, Πέμπτη, στους Λειψούς, αύριο, Παρασκευή, στους Αρκιούς, ενώ στο πρόγραμμα βρίσκονται η Πάτμος και η Γαύδος.

Η αποστολή τους διπλή: να προσφέρουν στους μαθητές των ακριτικών νησιών δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γνωριμίας με τη μουσική και τα όργανα μίας συμφωνικής ορχήστρας και να δώσουν συναυλίες χωρίς εισιτήριο, μπροστά σ’ ένα κοινό για το οποίο η ζωντανή σχέση με τη συμφωνική μουσική ήταν μέχρι πρότινος απαγορευτική.

Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» σύμφωνα με τον δημιουργό και γενικό συντονιστή του, Στέφανο Νόλλα: «Η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα στα απομακρυσμένα νησιά και φέτος λειτουργεί για όγδοη χρονιά, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 100 δράσεις σε 25 νησιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (έμφαση δίνεται ιδιαιτέρως στους μήνες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο