Κύπρος: Κατατέθηκαν νέες αγωγές για το περσινό κούρεμα των καταθέσεων
Καταθέτες σε κυπριακές τράπεζες κατέθεσαν άλλες τέσσερις αγωγές εναντίον της ΕΚΤ και της Κομισιόν για το περσινό κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων πέραν των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με το Bloomberg οι καταθέτες ζητούν αποζημιώσεις για τις αναγκαστικές απώλειες καταθέσεών τους στη Λαϊκή Τράπεζα και στην Τράπεζα Κύπρου.
Καταθέτες σε κυπριακές τράπεζες κατέθεσαν άλλες τέσσερις αγωγές εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περσινό κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων πέραν των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg οι καταθέτες ζητούν αποζημιώσεις για τις αναγκαστικές απώλειες καταθέσεών τους στη Λαϊκή Τράπεζα και στην Τράπεζα Κύπρου.
Όπως αναφέρεται στις αγωγές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέρησαν από τους καταθέτες τα χρήματά τους και υπερέβησαν με σοβαρό τρόπο τα όρια της εξουσίας τους, προκαλώντας την πρόωρη ψήφιση ενός εργαλείου bail-in για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Οι τέσσερις νέες αγωγές έρχονται να προστεθούν σε άλλες δώδεκα, παρόμοιας φύσεως, οι οποίες είχαν κατατεθεί πέρσι στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις υποθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για το δυναμικό stretching
- Με θες ή «τρίχες»; Έρωτας, φλερτ και τούφες στην Ιρλανδία του 18ου και 19ου αιώνα
- Γιατί υπάρχει τόση οργή και μίσος πίσω από την οθόνη;
- Κίνα: Πώς έπεσε θύμα της κουλτούρας απομιμήσεων που η ίδια ενθάρρυνε
- Ο Μπρούκλιν ρίχνει άκυρο στον Κρουζ με Νίκολα, σκυλάκια και selfies – Οι Μπέκαμ δεν είναι έτοιμοι να θάψουν το «τσεκούρι του πολέμου»
- Νέοι γιατροί: Αντί για λευκή μπλούζα, βάζουν το «χακί»


