ΕΚΤ: Αυξήθηκαν το 2013 οι συναλλαγές του διευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών
Αύξηση κατέγραψαν το 2013 οι πληρωμές που επεξεργάσθηκε το διευρωπαϊκό σύστημα TARGET2. Με το TARGET2, το Ευρωσύστημα προσφέρει υπηρεσίες με ενιαία τιμολόγηση των πληρωμών τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών-μελών που συμμετέχουν σε αυτό, με γνώμονα την ανάκτηση του κόστους.
Αύξηση κατέγραψαν το 2013 οι πληρωμές που επεξεργάσθηκε το διευρωπαϊκό σύστημα TARGET2.
Με το TARGET2, το Ευρωσύστημα προσφέρει υπηρεσίες με ενιαία τιμολόγηση των πληρωμών τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών-μελών που συμμετέχουν σε αυτό, με γνώμονα την ανάκτηση του κόστους.
Το TARGET2 προσφέρει μεγάλο εύρος υπηρεσιών για να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των χρηστών (ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και διαθέτει προηγμένα μέσα διαχείρισης της ρευστότητας καθώς και εναρμονισμένες διαδικασίες για τον διακανονισμό των επικουρικών συστημάτων, δηλαδή των συμψηφιστικών συστημάτων και των συστημάτων διακανονισμού χρεογράφων.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πέρυσι το 91% των συναλλαγών μεγάλης αξίας σε ευρώ προχώρησαν μέσω του TARGET2 , ενώ το σύστημα εξυπηρέτησε σχεδόν 57.000 πιστωτικά ιδρύματα. Ο αριθμός των πληρωμών που διεκπεραιώθηκαν μέσω του συστήματος ήταν 2,1% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2012.
Η συνολική αξία των πληρωμών μειώθηκε κατά 22,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος , κάτι που κατά την ΕΚΤ οφείλεται στην αλλαγή της μεθοδολογίας στη συλλογή δεδομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πρώτη εμφάνιση του Μάρτιν Σορτ μετά την αυτοκτονία της κόρης του
- Θετικά νέα για την πορεία της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Είμαι καλά τώρα, έχω αναρρώσει πλήρως»
- Το εφιαλτικό σενάριο για το παγκόσμιο εμπόριο: Υπάρχουν χειρότερα εμπόδια από τα Στενά του Ορμούζ
- Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο των θρησκευτικών ηγετών των Καθολικών στον Πανάγιο Τάφο
- Η πρόταση της Μπαρτσελόνα στον Λεβαντόφσκι – Πρότεινε μείωση 50% στις αποδοχές του
- Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια με 114 προσαγωγές
