ΕΕ: Η Ρωσία υπεύθυνη για την τήρηση των συμβολαίων για το φυσικό αέριο
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δηλώνει σε επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ανήκει στην ευθύνη της Gazprom να διασφαλίσει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο στις ποσότητες που αναφέρονται στα συμβόλαια, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δηλώνει σε επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ανήκει στην ευθύνη της Gazprom να διασφαλίσει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο στις ποσότητες που αναφέρονται στα συμβόλαια, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι η Gazprom δεν θα αποστέλλει στην Ουκρανία, τη χώρα διέλευσης του ευρωπαϊκού αερίου, φυσικό αέριο για δική της χρήση από τις 3 Ιουνίου, εάν το Κίεβο δεν προπληρώσει τις προμήθειες, και έχει προειδοποιήσει ότι η διακοπή είναι πιθανόν να επηρεάσει την τροφοδοσία των χωρών της Ευρώπης που προμηθεύονται το φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Βουλιαγμένη: Δύτης περιγράφει την ανάσυρση της σορού του 34χρονου από το «πηγάδι του διαβόλου»
- Δήμος Αθηναίων: Πρόσληψη 68 νέων δημοτικών αστυνομικών
- Τρομακτικό νοκ-άουτ σε αγώνα UFC γυναικών: Αριστερό κροσέ και μετά «πνίξιμο»! (vid)
- Χρήστος Μαυρίκης: Επιστρέφει στη φυλακή – Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δωροδοκία δικαστή
- Τραμπ: Παραδέχεται ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι διαφωνούν μαζί του για το Ιράν
- Η ιστορία της αγαπημένης σκυλίτσας Friday του JFK Jr. – Ήταν κι αυτή στην τραγική πτήση;
