Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Η Ισότητα και η Αγάπη

Χτες το πρωί, μαζί με τον αναπληρωτή μου και τη γυναίκα του, ανέβηκα στη στέγη της πρεσβείας και υψώσασμε τη σημαία με τον ουράνιο τόξο. Για ένα 24ωρο η πολύχρωμη σημαία ανέμισε δίπλα στην πασίγνωστη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (the ‘Union Flag’).

Χτες το πρωί, μαζί με τον αναπληρωτή μου και τη γυναίκα του, ανέβηκα στη στέγη της πρεσβείας και υψώσασμε τη σημαία με τον ουράνιο τόξο. Για ένα 24ωρο η πολύχρωμη σημαία ανέμισε δίπλα στην πασίγνωστη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (the ‘Union Flag’).

Ήμουνα περήφανος, όχι μόνο διότι τιμούσαμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας (‘IDAHOT’), αλλά και διότι οι βρετανικές αρχές στο Λονδίνο μας είχαν ενθαρρύνει να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα με αυτό τον τρόπο.

Πραγματικά, μετά από 15 χρόνια σταδιακών μεταρρυθμίσεων, η Μεγάλη Βρετανία είναι μια από τις πιο φιλικές χώρες του πλανήτη για γκέι άντρες, λεσβίες, αμφισεξουαλικούς και τρανσεξουαλικούς. Πέρσι το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε τον ιστορικό νόμο περί του γάμου των ζευγαρίων του ίδιου φύλου, που έκανε το θεσμό του γάμου ισότιμο για όλους. Οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου έγιναν φέτος τον Μάρτιο. Στην Αγγλία, τουλάχιστον, βρισκόμαστε ελάχιστα πριν την επίτευξη της πλήρους νομικής ισότητας για τις λεσβίες, τους γκέι άντρες και τους αμφισεξουαλικούς.

Στο εξωτερικό η κατάσταση είναι πολύ λιγότερα ενθαρρυντική. Πέντε χώρες διατηρούν ακόμη τη θανατική ποινή για την ομοφυλοφιλία, ενώ 71 άλλες χώρες τιμωρούν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου από μικρότερες καταδίκες όπως η φυλάκιση ή η σωματική ποινή.

Ο σύντροφός μου κι εγώ κάναμε ένα σύμφωνο συμβίωσης (‘civil partnership’) το 2007. Χαίρομαι που δουλεύω για μια κυβέρνηση, σε μια χώρα, που πιστεύει στα ίσα δικαιώματα για όλους. Πιστεύουμε ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνεργάζονται, ώστε όλες οι μορφές διάκρισης να αντιμετωπίζονται και ο σεβασμός για την διαφορετικότητα να προωθείται. Για τον λόγο αυτό το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας ασχολείται έντονα με την προστασία και προώθηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των γκέι, λεσβιακών, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών κοινοτήτων παγκοσμίως. Έτσι το διεθνές μας δίκτυο διπλωματικών αποστολών συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας, για την πρόωθηση της αρχής της μη διάκρισης, καθώς και της αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι εγγυημένα για τους πολίτες στη Βρετανία είναι παγκόσμια και αδιαίρετα, όπως αναφέρεται ρητά στην Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είτε στη Βρετανία είτε στην Ελλάδα είτε αλλού έχουμε τα ίδια δικαιώματα της ελευθερίας και της αγάπης. Στη βρετανική διπλωματική υπηρεσία θα συνεχίσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, να προωθούμε αυτά τα δικαιώματα, αυτές τις αξίες.

Ήμουνα περήφανος, πολύ περήφανος, όταν υψώσαμε την πολύχρωμη σημαία μαζί.

John Kittmer
18 Μάιου 2014

Τζων Κίττμερ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024