«Δολοφόνε» φώναζαν εξαγριωμένοι κάτοικοι της πόλης Σόμα βάζοντας στο στόχαστρο τον Τούρκο πρωθυπουργό για την ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις στοές του ανθρακωρυχείου.

Ζητώντας την παραίτηση Ερντογάν, διαδηλωτές επιτέθηκαν με κλωτσιές στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε και έσπασαν τα παράθυρα τριών οχημάτων της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά άνοιξε την πόρτα για να διαφύγει σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το πλήθος κυνηγούσε το κονβόι.

Κάτοικοι εκσφενδόνιζαν πέτρες και ξήλωσαν την πινακίδα από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο φωνάζοντας «δολοφόνε» και «κλέφτη»

Εκατοντάδες φοιτητές είχαν βγει νωρίτερα στους δρόμους της Άγκυρας διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, την οποία θεωρούν υπαίτια για το δυστύχημα στο ορυχείο λόγω έλλειψης βασικών προδιαγραφών ασφαλείας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για τους διαλύσει, και οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε ότι «ακραίες ομάδες» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καταστροφή για πολιτικούς σκοπούς, και κάλεσε τους Τούρκους να μην λάβουν μέρος στις διαμαρτυρίες.

  • Οργή και θρήνος για την πολύνεκρη τραγωδία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ