Υεμένη: Έξι αντάρτες της αλ Κάιντα νεκροί σε επιδρομή αμερικανικού drone
Έξι μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε το στόχο του, ένα Ι.Χ. που κινείτο στο χωριό Αλ-Χούσουν της περιοχής Ουάντι Αντίμπα της επαρχίας.
Έξι μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε το στόχο του, ένα Ι.Χ. που κινείτο στο χωριό Αλ-Χούσουν της περιοχής Ουάντι Αντίμπα της επαρχίας.
Είναι η πρώτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους μετά την έναρξη από το στρατό της Υεμένης στις 29 Απριλίου της επιχείρησης κατά των ανταρτών που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο νότο.
Μετά την αύξηση των επιθέσεων της Αλ Κάιντα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ο στρατός έθεσε σε εφαρμογή μεγάλη επιχείρηση για να εκτοπίσει το δίκτυο από τις νότιες επαρχίες Σάμπουα και Αμπιάν.
Στα μέσα Απριλίου μια σειρά από επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις του Στρατού της Υεμένης κατά βάσεων και στρατοπέδων εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα, είχαν προκαλέσει το θάνατο 60 εξτρεμιστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στη Μέση Ανατολή – Χιλιάδες αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν
- Προσγειώθηκαν στην Κύπρο τα τέσσερα ελληνικά F-16
- Τρυπανοσωμίαση: Νέα θεραπεία ανοίγει το δρόμο για εξάλειψη της ασθένειας της μύγας τσε-τσε
- Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: «Ανατρίχιαζα κάθε φορά με τον ύμνο – Το ΝΒΑ άλλαξε, έγινε περισσότερο μπίζνες» (vid)
- Θρίλερ με νεκρή γυναίκα μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου στον Βόλο
- ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό του πολέμου

