Σαράντα μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών. Πενήντα ένας μετανάστες διασώθηκαν.
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών.
Πενήντα ένας μετανάστες διασώθηκαν.
Τα πορώδη σύνορα της Λιβύης με τις υποσαχάριες γειτονικές της χώρες και η μικρή απόσταση που την χωρίζει από την Ιταλία και την Μάλτα στην Μεσόγειο έχουν μετατρέψει την χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής σε συχνό προορισμό μεταβίβασης επίδοξων μεταναστών στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του UCLA για «αντισημιτικό, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα τρία μηνύματα από Ουάσιγκτον
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι διαχειριστές πλούτου
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Anthropic να επιτρέψει την αυτόνομη στρατιωτική χρήση της Τεχνητής της Νοημοσύνης
- Ισπανία: Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας εισήχθη σε νοσοκομείο της Τενερίφης
- Ρέτσος: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»
