Η διαχείριση των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής της Κύπρου από την τρόικα.

Μέρος του κλιμακίου της τρόικας φθάνει σήμερα, Δευτέρα, στην Κύπρο και ξεκινά την Τρίτη διερευνητικές επαφές με αρμόδιους φορείς για να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ βασικός άξονας της αξιολόγησης αναμένεται να είναι η κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα 26,5 δισ. ευρώ και η δυστοκία που υπάρχει στην είσπραξη δανείων αναμένεται να αποτελέσουν αφορμή για προώθηση νομοθετικών και διοικητικών ρυθμίσεων για αντιμετώπισή τους.

Οι ρυθμίσεις θα αφορούν στην αφερεγγυότητα των δανειοληπτών και στη δυνατότητα εκποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ