Ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε με γραπτή δήλωση την απελευθέρωση του ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, ο οποίος κρατείται στη Βόρειο Ιρλανδία για υπόθεση δολοφονίας του 1972.

«Η σύλληψη και η κράτηση του Τζέρι Άνταμς, του ηγέτη του Σιν Φέιν και πρωτοπόρου της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία, είναι μια πολιτικά εμπρηστική κίνηση ενάντια στη δημοκρατία και την εύθραυστη ειρήνη και ομαλότητα στην περιοχή» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Η σύλληψη του Άνταμς προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη» τονίζει.

«Δεν είναι όμως μόνος του. Πέραν της υποστήριξης του ελληνικού λαού, έχει την υποστήριξη κάθε δημοκρατικού πολίτη στην Ευρώπη, που αποστρέφεται τις πολιτικές του «αποδιοπομπαίου τράγου» και τις καιροσκοπικές προεκλογικές κινήσεις, σε μια προσπάθεια να επηρεαστούν οι τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές της 23ης Μαΐου στην Ιρλανδία» ανέφερε.

«Ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ζητώ την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Τζέρι Άνταμς» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ