Κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα βγει η Πορτογαλία από το Μνημόνιο
Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για το εάν θα ζητήσει ή όχι μια προληπτική γραμμή πιστώσεων από τη τρόικα προκειμένου να εξέλθει ομαλότερα από το Μνημόνιο.
Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για το εάν θα ζητήσει ή όχι μια προληπτική γραμμή πιστώσεων από τη τρόικα προκειμένου να εξέλθει ομαλότερα από το Μνημόνιο.
H κυβέρνηση θα περιμένει «έως την τελευταία στιγμή» που μπορεί για να πάρει μια απόφαση όσον αφορά τον τρόπο εξόδου από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που θα ανακοινωθεί πριν από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.
Σημειώνεται πως και η Ιρλανδία ανέμενε έως την παραμονή της τελευταίας Συνόδου του Eurogroup για να λάβει την αντίστοιχη απόφαση και στην περίπτωσή της αποφασίσθηκε ότι δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή πιστώσεων.
Αν και το πρόγραμμα της Πορτογαλίας έχει σχεδιασθεί προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί υπό φυσιολογικούς όρους από τις διεθνείς αγορές, ωστόσο το ευμετάβλητο διεθνές κλίμα δεν είναι σε αυτή τη φάση απόλυτα υποστηρικτικό για την πορτογαλική οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας παίρνει διαζύγιο από την επιστήμη – Χωρίς εμβόλιο για την ηπατίτιδα τα βρέφη
- Μέσι: Το μήνυμα υπερηφάνειας του μετά την κατάκτηση του τίτλου στο MLS
- Από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη και τη Σεούλ – Με «άρωμα» Ευρώπης οι κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2025
- Σούπερ μάρκετ: Πώς κλείνει το καλάθι του 2025 και ο γρίφος του 2026
- «Μια φορά, πριν πεθάνω» – Δραματική έκκληση στη «Μέδουσα» Μέγκαν Μαρκλ από τον ακρωτηριασμένο πατέρα της – «Δεν επικοινώνησε»
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers




