H ρωσική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, λέει το ΔΝΤ
Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Μόσχα υποστηρίζει ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, λέγοντας πως η επίλυση της ουκρανικής κρίσης θα περιορίσει σημαντικά τους κινδύνους.
Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Μόσχα υποστηρίζει ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, λέγοντας πως η επίλυση της ουκρανικής κρίσης θα περιορίσει σημαντικά τους κινδύνους.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο επικεφαλής της αποστολής Αντόνιο Σπιλιμπέργκο είπε, σύμφωνα με το Reuters, πως «εάν θεωρούμε ότι δύο συνεχή τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ είναι ύφεση, τότε η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε ύφεση».
Η μεταβολή της ρωσικής οικονομίας είχε αρνητικό πρόσημο το πρώτο φετινό τρίμηνο και ήταν σαφές πως το ΔΝΤ περιμένει συνέχιση της τάσης στο τρέχον τρίμηνο.
Η ουκρανική κρίση και η απειλή οικονομικών κυρώσεων από τη Δύση από επιβαρύνουν το κλίμα για τη ρωσική οικονομία. Ως εκ τούτου, εάν επιλυθεί η ουκρανική κρίση, η αβεβαιότητα για τη ρωσική οικονομία θα μειωθεί σημαντικά, τόνισε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούβρο: Υπό πίεση μετά από μια καταστροφική χρονιά
- Ράσφορντ: «Όταν μεγάλωσα συνειδητοποίησα τι είχε περάσει η μητέρα μου»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Ο Λαμίν Γιαμάλ έπαιξε ποδόσφαιρο με νεαρούς θαυμαστές του στο Ντουμπάι (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
