Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου «Situation Rooms» των Rimini Protokoll που παρουσιάζεται από 27 Απριλίου έως 3 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισµού «Ελληνικός Κόσµος», προβάλλεται το φιλμ «Ο Προμηθέας στην Αθήνα» των Rimini Protokoll στο Goethe Insitut.

Ενταγμένο στο 1o Fast Forward Festival (FFF) το έργο «Situation Rooms» των Rimini Protokoll έρχεται στην Ελλάδα σε συμπαραγωγή με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014
19:00
Ο Προμηθέας στην Αθήνα

Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη/Haos Film
Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών/Haos Film
Με την υποστήριξη του Goethe-Institut
Ελληνικά με γερμανικούς υπότιτλους

21:00 Διάλεξη του Daniel Wetzel (Rimini Protokoll)

Μία συνεδρίαση της Βουλής χρησιμοποιείται ως πρότυπο πειρατικού αντίτυπου για ψηφοφόρους, που συνομιλούν από μακριά σε πραγματικό χρόνο, η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Daimler μετατρέπεται σε θεατρικό έργο, μία ταυτόχρονη ζωντανή σύνδεση με πολλά βραδινά δελτία ειδήσεων στο Πεκίνο, την Ουάσινγκτον, τη Μόσχα, το Αμβούργο, το Ισλαμαμπάντ κλπ. αποτελεί τη βάση μιας βραδιάς θεάτρου, η οποία καθορίζεται εκ νέου κάθε βράδυ μέσω των ειδήσεων και έχει ως θέμα τη σκηνοθεσία της πολιτικής – 15 ολόκληρα χρόνια τώρα οι Rimini Protokoll χρησιμοποιούν το θέατρο ως ξενιστή οργανισμό που προσφέρει διαρκώς νέες δυνατότητες παρατήρησης της πραγματικότητας από απροσδόκητες οπτικές.

Ο Daniel Wetzel, ένας εκ των τριών καλλιτεχνών που δημοσιεύουν τα έργα τους ως «Rimini Protokoll» σκιαγραφεί μια εικόνα της δουλειάς τους με βίντεο-αποσπάσματα από το μέχρι τώρα έργο τους.

Γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά
Είσοδος ελεύθερη

Rimini Protokoll – 15 χρόνια θεατρικής περιπέτειας
Δευτέρα 28 Απριλίου 2014
Goethe-Institut Athen,
Ομήρου 14–16, Τηλ. 210 36 61 000