Η Nissan δοκιμάζει επίστρωση βαφής που δεν λερώνεται
Οι Ιάπωνες δοκιμάζουν στο Nissan Note επίστρωση βαφής που υπόσχεται να μειώσει τις επισκέψεις στα πλυντήρια αυτοκινήτων.
H ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει την απαλλαγή των οδηγών από, την όχι και τόσο ευχάριστη για τους περισσότερους, διαδικασία πλυσίματος του αυτοκινήτου τους, έχοντας ήδη ξεκινήσει δοκιμές σε μια νέα επίστρωση βαφής που απωθεί τη λάσπη, τη βροχή, αλλά και την βρωμιά που συσσωρεύεται στο αυτοκίνητο από την καθημερινή χρήση.
Το ειδικά σχεδιασμένο χρώμα, το οποίο απωθεί το νερό και τα έλαια, έχει εφαρμοστεί δοκιμαστικά σε ένα νέο Nissan Note, το οποίο ήδη βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών σε ποικίλες συνθήκες προκειμένου να διαπιστωθεί από τους μηχανικούς της Nissan η αποτελεσματικότητά της επίστρωσης.
Όσο για τις συστάσεις της τεχνολογίας βαφής, ονομάζεται Ultra-Ever Dry και η Nissan είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που την εφαρμόζει σε αμαξώματα.
Η ξεχωριστή ιδιότητά της έγκειται στη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος αέρα, μεταξύ του χρώματος και του περιβάλλοντος, ικανού να απωθήσει αποτελεσματικά τόσο το νερό όσο και το σπρέι από το δρόμο, που επικάθεται στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η τεχνολογία Ultra-Ever Dry, διατίθεται ήδη στο εμπόριο από την Ultratech και έχει ανταποκριθεί καλά σε περιπτώσεις κοινής χρήσης, καθώς και στη βροχή, το σπρέι, τον παγετό, το χαλάζι και τα λιμνάζοντα νερά.
auto.in.gr
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
