Ενδεχόμενο αυτονόμησης για την Alfa Romeo
Ο επικεφαλής του ομίλου Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne αναμένεται να ανακοινώσει την αυτονόμηση της Alfa Romeo ως ξεχωριστής εταιρείας, όπως είναι η Ferrari και η Maserati.
Την αυτονόμηση της ιταλικής φίρμας ως ξεχωριστής εταιρείας, φέρεται να σχεδιάζει ο επικεφαλής του ομίλου Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne στο πλαίσιο του στόχου να ενισχύσει την Alfa Romeo, αναβιώνοντας την πρώτη της αίγλη.
Αν το σενάριο επαληθευτεί η Alfa Romeo θα πάψει να υπάγεται στην Fiat Group Automobiles SpA αποκτώντας ένα καθεστώς όπως η Maserati και η Ferrari που θεωρούνται ξεχωριστές εταιρείες -πάντα υπό τη σκέπη του ομίλου Fiat-Chrysler- και δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα ξεχωριστά.
Υπενθυμίζεται ότι η Fiat Group Automobiles SpA στην παρούσα μορφή της, μαζί με την Alfa Romeo, περιλαμβάνει επίσης τις φίρμες Fiat, Lancia, Abarth και Fiat Professional.
Η τελική απόφαση αυτονόμησης της Alfa Romeo αναμένεται να ανακοινωθεί στις 6 Μαΐου 2014 οπότε και ο Sergio Marchionne θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική του ομίλου Fiat-Chrysler.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στο εταιρικό καθεστώς της Alfa Romeo θα σημάνει και άλλες, ουσιαστικότερες -για τα μοντέλα της- διαφοροποιήσεις, όπως κινητήρες με προέλευση την Ferrari τόσο για το νέο πισωκίνητο sedan της αλλά και για τα νέα SUV και crossover που ετοιμάζουν στην φίρμα.
auto.in.gr
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής


