Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«A Thousand Doors»: Σύγχρονη Τέχνη στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

«A Thousand Doors»: Σύγχρονη Τέχνη στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Στους χώρους της Γενναδείου βιβλιοθήκης εσωτερικούς αλλά και στον κήπο δίνουν ραντεβού Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες με την έκθεση «A Thousand Doors» με έργα σύγχρονης τέχνης όπως βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα, γλυπτικές εγκαταστάσεις κ.ά. Aπό τις 4/5 έως τις 30/6. Στους χώρους της Γενναδείου βιβλιοθήκης εσωτερικούς αλλά και στον πανέμορφο κήπο δίνουν ραντεβού Έλληνες και ξένοι […]

Στους χώρους της Γενναδείου βιβλιοθήκης εσωτερικούς αλλά και στον κήπο δίνουν ραντεβού Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες με την έκθεση «A Thousand Doors» με έργα σύγχρονης τέχνης όπως βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα, γλυπτικές εγκαταστάσεις κ.ά. Aπό τις 4/5 έως τις 30/6.
Στους χώρους της Γενναδείου βιβλιοθήκης εσωτερικούς αλλά και στον πανέμορφο κήπο δίνουν ραντεβού Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες με βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα, γλυπτικές εγκαταστάσεις κ.ά. Μεταξύ των έργων συμπεριλαμβάνονται μια εγκατάσταση του Ισπανού Juan Muñoz στη δενδροστοιχία του κήπου, ένα γλυπτό δέντρο του Ιταλού Giuseppe Penone, ανάθεση από τη Whitechapel Gallery το 2012, ένα γλυπτό ποίημα του Georg Herold, ενώ η Βαλεντίνα Κάργα θα αναβιώσει την Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη σε περιηγήσεις στους κήπους.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι: Edward Allington, Matthew Barney, Christian Boltanski, Pavel Büchler, Michael Dean, Nina Fischer και Maroan el Sani, Ceal Floyer, Isa Genzken, Shuruq Harb, Nigel Henderson, Georg Herold, Susan Hiller, Hannah Höch, John Latham, Mark Manders, Juan Muñoz, Giuseppe Penone, Elizabeth Price, Michael Rakowitz, Annie Ratti, Meriç Algün Ringborg, Daniel Silver, Francis Upritchard, Adrián Villar Rojas, Jane και Louise Wilson, Γιάννης Κουνέλλης, Πάκυ Βλασσοπούλου, Κώστας Ιωαννίδης, Βαλεντίνα Κάργα, Νίκος Ναυρίδης. Τα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών είναι νέες αναθέσεις.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις, ανοιχτές συζητήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το παράλληλο πρόγραμμα φέρει τη σφραγίδα Ελλήνων και ξένων επιμελητών οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών που οργανώνει ο ΝΕΟΝ και η Whitechapel Gallery από το 2012.

Επιμέλεια έκθεσης Iwona Blazwick διευθύντρια της Whitechapel Gallery.

Την έκθεση «A Thousand Doors» οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο του προγράμματός του ΝΕΟΝ Διαδρομές, σε συνεργασία µε τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου.

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Σουηδίας 61, Koλωνάκι, 210-7210536
Διάρκεια έκθεσης 4 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Τρίτη: 9πμ-5μμ /Τετάρτη-Σάββατο: 9πμ-9μμ /Κυριακή: 12μ-6μμ
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στο neon.org.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024