Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου στην ευρωζώνη λέει ο Κερέ
Υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων ακόμα και κάτω του 0,25%, είπε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, προσθέτοντας ότι το ισχυρό ευρώ ίσως διατηρεί χαμηλά τον πληθωρισμό. «Έχουμε πολλά εργαλεία στην περίπτωση που γίνει απαραίτητη μια νομισματική χαλάρωση», είπε.
Υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων ακόμα και κάτω του 0,25%, είπε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, προσθέτοντας ότι το ισχυρό ευρώ ίσως διατηρεί χαμηλά τον πληθωρισμό.
«Έχουμε πολλά εργαλεία στην περίπτωση που γίνει απαραίτητη μια νομισματική χαλάρωση», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.
«Έχουμε ακόμα περιθώριο για μείωση του βασικού μας επιτοκίου» επισήμανε.
Απαντώντας σε ερώτηση για την ισοτιμία του ευρώ είπε: «Η ερώτηση για εμάς είναι εάν η μελλοντική τροχιά του ευρώ είναι πτωτική και ο πληθωρισμός θα επιστρέψει κοντά και κάτω από το 2%».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (pic)
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων

